Söndagsutflykten

Idag har vi varit på en riktig söndagsutflykt. Först tog vi t-bana och sen buss långt upp i bergen på kringelikrok vägar. Man såg över hela Oslo. Men tyvärr blev det ingen bild på det.

När vi var framme hyrde vi våra kälkar sen var det bara att kööööra. Och gud vad de gick, de tog typ 10 min att åka nerför hela banan. Sen tog man t-bana  & bussen upp igen... helt smockat i bussen med folk, kälkar, skidor & snowboardar.





Såhär såg kälkarna ut. Den blåa gick skiiiitfort medans den svarta sög.



Jessica & Susanna










Korketrekkeren

Nu ska vi till korketrekkeren och åka kälke. Det är ingen vanlig pulkaåkning, ni ska få se bilder sen ;)


Söndag

Mymlan

God Morgon!

Nu har vi vaknat, och trots omständigheterna mår vi prima idag med! Igår var vi hemma hos Jessica & Mikael, där spelade vi Twister och Med andra ord. Sedan gick vi ut till ett ställe som hette Roxy, hehe säger vi.. Nu ska vi äta frulle för våra magar är SULTNA!

Bilder från igår kommer upp senare.

PUSS


Shopping

Vi gick till Gina och självklart fanns det alldeles för mycket snyggt där!

Bella hittade de här två.





Isa hittade den här på H&M och lite ögonbrynsfärg.




Nu ska vi färga hår & bryn!

VÄGGORD

Bella

Jag glömde en sak, Isa vann ett väggord på tradera igår som vi ska ha här i lyan nu när alla tavlor är borta.

Det står:

A true friend reaches your hand and touches your heart.

Lördag

Bella

Hallå! Det är så härligt att vakna här och ännu en dag inse att man verkligen bor här i Oslo nu. Speciellt när det är lördag och man är ledig. Ledig ända till på tisdag faktiskt. Utanför fönstret faller det småsmå snöflingor & vi ska snart ta en runda på stan. Efter shoppingturen ska vi hem och färga mitt hår, sen blir det hårinpackning, nagellacksmålning och massa mysigt fix heeela eftermiddagen. För ikväll ska vi till Jessica & senare ut! Hoppas vi kommer ut den här gången, vi har sagt flera gånger att vi ska ut men vi har inte kommit så långt.

Vi som verkligen inte hade räknat med att festa så mycket här nu i början... tjiii vad vi hade fel. Det har ju fan varit fest varenda helg. Men vi tackar inte nej! :D

Nej nu är det dags att pusse tänderna och klä på sig.

Ha en underbar lördag, det ska vi ha! PUSS




Carola

Bella

Vi har kört gamla hits här ikväll, allt från spice girls till kickflipper. Nu lyssnar vi på Carola - Säg mig var du står. Den får mig att tänka på Issa & Lina!
MINNEN från den bästa tiden. Moppetiden ;)

FREDAGSMYS!

Myser i soffan till denna ljuva musik!




Skrivbordsunderlägg

Mymlan

Bytte bild på skrivbordet, nu får denna snygging pryda eddies skrivbord. Passande att han och min dator heter samma sak då.. : )





Istapp

Mymlan


Såhär ser det ut på huset mittemot!



At leve

Mymlan


Förutom makrill i tomatsås lever vi på detta:

Tonfiskröra på macka, yuumm.



och sockerärtor.



Snart kommer de och hämtar sina saker, ska nästan bli lite skönt och få undan grejerna så man kan börja planera för nya inneboende och vad för tavlor vi ska hänga upp istället för tutt&tattoo-tavlan.. OSV!

Puss


Fredag

Mymlan


Idag snöar det och Bella drog nyss till jobbet, jag går vid 10. Efter lunch kommer våra föredetta sambosar och hämtar sina grejer, så nu måste jag & Bella fixa oss en tv för Melodifestivalen börjar ju nästa helg! Och det går ju inte att missa... Men Björn Emil kan nog fixa oss en bra tv-deal på Lefdal. : )

Ikväll ska vi bara ta det lugnt, jag ska ev färga Bellas hår och så ska vi laga bakad potatis med skagenröra, MUMS!


Hade, puss


rett och slett

Bella

Rett & slett så är jag bara på jävligt dåligt humör just nu. Så god natt!

Jaoo

Mymlan


Här sitter jag och har inte så mycket att göra. Hittade kameran sen, låg under massa stuffs..

 HEJJS!


Sol & massa annat..

Mymlan


Ja idag skiner solen, riktigt mysigt ute! Hade tänkt att jag skulle ta ett kort men såklart så hittar jag inte kameran, kan tänka mig att den ligger i Bellas väska som hon har med till jobbet, men men.


Idag har jag jobbat som vanligt, arkitekterna fick kokta ägg, makrill & MASSOR med majonäs idag. Precis samma som jag åt när jag kom hem, asså finns inget godare.. Tog med mig gårdagens bröd från jobbet med, som blivit över. Känns onödigt att slänga så då kan ju jag & Bella bli mätta på't istället! Norrmännen på jobbet vill ha nybakat bröd till varje lunch förstår ni ;)


Idag är en bra dag, jag är glad och ännu gladare blev jag när jag tappade bort mitt nyckelkort men gick till ICA och frågade om jag tappat det där och det hade jag ju såklart! Så jag fick tillbaka det!


NU SPELAS MILEY CYRUS PÅ MTV HUGO!!
BÄSTA VIDEON;) haha.

Pratade idag med en svensk som jobbade för S.A.T.S. De stod ute på stan och försökte värva medlemmar med ett erbjudande på 2 månaders gratis träning (om man binder sig i 12 mån förstås..) men det verkade ändå ganska bra och en av lokalerna ligger väldigt nära lägenheten. Men ska prata med Bella om det senare, helst av allt så skulle jag vilja att Elixia hade ett sådant erbjudande för de brukar tydligen inte ha bindande med 12 mån.. men men vi får se, Vill verkligen börja träna igen! Saknar steppen, aerobicen och musklerna!


En dålig sak dock som har hänt. Min mobiljävel har något fel i sig.. Den stänger av sig var femte minut, batterier laddar ur jättefort, knapplåset har gått sönder och ibland går det inte att skicka sms utan bara svara på de jag fått.. Asså går galen, har ingen lust alls att köpa en ny mobil..


Fick lönerapporten idag på jobbet, yes! Känns skönt att få lite även fast jag nyss började jobba där. Men nu slipper jag betala kommande hyror med pengar från mitt svenska konto och kan nu börja leva ett riktigt norskt liv, icke sant ;)


Jag var nere på en skobutik i närheten där jag jobbar och lämnade in söknad och cv, hoppas hoppas jag blir kallad till intervju. Det var en deltidsanställning och skulle passa väldigt bra eftersom det ligger väldigt nära mitt nuvarande jobb samt att trikken hem går precis utanför dörren. jaja men vi får se vad som händer! Nu när jag kom hem så sökte jag även ett annat jobb, som kassamedarbetare på Meny, 12 timmar/uke. Skulle också va bra :) (ifall jag nu måste köpa en ny mobil...) Ikväll blir det soppa á la Mymlan. (Bellas favvo)


ska dra mig,!


PUSSS


Fisk

Bella

Makrill i tomatsås det är fina grejer! Speciellt med ägg & majonäs på knäckemacka!

Hörs ikväll för nu är det jobb!

Promenad i solen

Bella

Tro det eller ej men jag har nyss varit ute på en morgonpromenad. Vaknade med strålande sol utanför fönstret, då kunde jag inte undvika att ta en promenad. Gjorde Isa sällskap till trikken sen fortsatte jag min promenad. Det är inte lätt att veta var man ska gå här, finns ju X antal gator att välja på. Men jag chansade och gick runt en sväng och jag hittade hem igen som tur va.

På vägen hittade jag en snowboardpark, jättenära där vi bor. Varje gång vi går någon liten runda här så hittar vi massa nytt som man inte hade en aning om fanns här i närheten. Hade tyvärr inte med mig kameran men ska ta med den nästa gång.

Som sagt här har vi strålande sol & jag skulle tippa på ca 2 minusgrader. Ett underbart vinterväder med andra ord!

Innan jag gick hem sprang jag in på GRANIT som ligger precis på hörnet här, jättestor butik med två våningar. I Norrköping har jag knappt varit inne i den butiken men gud vad mycket roligt det fanns. Jag var säkert där inne i 10 minuter och bara tittade.

Nu är det dags för en dusch & fix innan jobbet kl 13.

NY HYRESGÄST

Bella

Jag har fått en ny sambo här i lyan.



Han heter Terje Oddgeir och är norsk såklart!

Leverans

Bella

Jag längtar till vecka 8 då Felicia kommer hit med en leverans från Thailand :) Hoppas att dom har köpt massa saker till mig, eller i alla fall några : ) Imorgon fyller hon 17 år också, den födelsedagen får hon fira i Thailand. De skulle tydligen på någon utflykt till en paradis ö så den födelsedagen är värd att vara avundsjuk på.



JAG SAKNAR DIG! & längtar tills du kommer hit!

Nätkabel byebye

Mymlan


Nu ska jag snart ta trikken upp till Storo och så ska jag & Bella lämna tillbaka en nätkabel vi köpte på Claes Ohlsson häromdagen. (Men som vi inte behövde..)

Sen blir det korvstroganoff&ris, PUSS


Så var de det där med lokalsinne ja..

Mymlan

Nu är jag iallafall äntligen hemma! Efter en liten tur i Oslo..

Tänkte att jag skulle gå hem från jobbet idag, alltså från Bislett till Grünerlökka. Men det var lättare sagt än gjort då jag inte hade någon karta med mig. Till en början gick det bra och jag hade känslan för åt vilket håll jag skulle gå, men den försvann vartefter.. Så jag gick och gick och tillslut önskade jag inte längre att jag skulle hitta till Grünerlökka, utan jag skulle bli glad om jag bara kunde se en trikk..

Efter ett tag kom jag till Hausmannsgate, som jag känner igen väldigt väl eftersom den ligger typ nere vid stan, så jag gick längs den ett tag och ja!! hittade trikken och tog den hem :) Så istället för att ta trikken hem från början som går först ner till stan och sen hem så skulle jag ju gå rätt över allt och slippa svängen ner till stan, men nejnej jag gick först lite höger sen lite vänster och vips så var jag nere vid stan ändå..

Imorrn ska jag nog ta med mig kartan :)

Men det var trots allt skönt med en liten promenad och när det blir bättre väder (och jag kan vägen..) så ska jag gå dit och hem från jobbet. Så man får någon motion iallafall!

Puss


Morgonmys

Bella

Vi har nyss avnjutit en god frukost och nu sitter vi i soffan och ser på svenska nyheter. Vi ser att ni ska få oväder där hemma idag. Hoppas inte ni blåser bort eller snöar in!

Isa ska gå till jobbet nu vid 10 men jag börjar inte förns kl 13.

Igår satt vi och pratade om när vi var på Öland i somras. Mys & fest i en bra kombination!








Det är du som är den som är du!

Kom ihåg det.

Bella


Nu är jag hemma hos Isa efter att ha jobbat till 21.00. Vi har druckit te & ätit mackor med tonfiskröra.

Just nu har vi ett djupt samtal, Isa sa just "jag blir röd i ansiktet bara vi pratar om det". (det handlar inte om någon gutt)


God Natt





Februariplaner

Mymlan


Nu har jag pratat massor med Hedda på skype och hon har nu (FELLE läs!) bokat samma tåg som Felle upp hit! Så jag & Bella får besök av småsystrarna i slutet av februari, det ska bli skoj! Då får vi hitta på massor saker och visa de runt. Och plats finns det ju iallafall i lägenheten :)

Nu är jag hungrig och det är hela två timmar kvar tills jag & Bella ska käka mackor med tonfiskröra på..
MMM VAD JAG LÄNGTAR!!

Hade!


Bank och jobbsök

Mymlan

 

Nu har jag precis duschat och har satt mig framför datorn för att söka jobb. Men måste såklart blogga först! Idag har jag jobbat som vanligt, sen kom jag hem och vi spiste lunsj tillsammans; snabbmakaroner&korv. Sen åkte jag med Bella på trikken och hoppade av vid DnB Nor. Jag har nu skaffat mig ett norskt bankkonto och hemförsäkring. Skönt att ha det fixat, för nu kan jag få min första lön nästa vecka med :)


Senare kommer vår handyman Björn Emil och hjälper oss med att fixa lösenord på det trådlösa internet, så att ingen snyltar på oss! (som vi iofs gjort i tre veckor på någon annan, men men..) och så blir det nog en tur upp till Storo, måste lämna tillbaka en nätkabel som vi köpte men inte behöver, och Bella ville att jag skulle komma upp dit till att hon slutar vid 21, så vi kan åka tillsammans hem, så då gör jag väl det! För är man sambos så är man ju :)

Nu ska jag börja med jobbsökandet, hade!

PUSS


Duktig

Bella

Idag känner jag mig riktigt duktig. Jag börjar inte jobba förns kl 14 och jag har hunnit med massor nu på förmiddagen. Jag gick upp 9.15 med Isa och åt en god frukost. Sen har jag diskat, pratat med Familjen på skype. De är ju i Thailand som ni säkert redan vet. Sen har jag också strukit och nu lagar jag lunch!

Riktig effektiv känner jag mig. Lunchen ska vara klar tills Isa kommer hem vid 13.00. Då äter vi den tillsammans och sen är det dags för mig att gå till jobbet vid 13.30. Mitt jobb som förövrigt är kjempegreit. Jag gillar det! Har inte ångrat mig en endaste liten sekund att jag flyttade hit till Oslo. Ni måååå komme hit snart mina vänner!!!!! <3






iiiiieehh iiiiiehhh

Bella

Sådär låter våran porttelefon och den ringde klockan halv 3 inatt. Vem fan ringer på då liksom? Jaja, vi sov vidare utan problem i alla fall.



Denna lapp sitter i våran trappuppgång. Men vi förstår inte riktigt varför den sitter där, tror dem att det är någon i vårat hus som plingar på andras klockor? Det finns bara sex lägenheter i huset. Vi har tre portar för att komma in, den längst ut är vid en av de största gatorna här på grünerlökka, klart som fan att det är nån random som plingar på klockorna när den går förbi...

Aja ni hajjar säkert men norrmän är ju som ni vet lite konstiga ibland.

Söndag

Mymlan

IDAG MÅDDE VI JÄÄVLIGT BRA! (citerat Bella)

Vi var skitduktiga & städade hela lägenheten (förutom killarnas rum såklart..). Bella tog sig an badrummet, och jag skötte resten, som vanligt alltså! Precis som att Bella alltid sätter igång tvättmaskinen och jag viker tvätten, jaja anyways..

SÖNDAGSSTEK stod på schemat också, tror den var inne i tre-fyra timmar så under tiden den goade till sig så tog vi på oss promenixpjuxen och tog en sväng på Birkelundens loppis, 100 m från oss. Och vi fyndade såklart!, en plånka att ha matpengarna i samt två jättefina ljuslyktor som vi prydde det ena sovrumsfönstret med.


Loppis i Birkelunden


Runes Audio Corner!


Plånkan vi fyndade! (Bella skrattade ihjäl sig åt fejjan mitt så jag fick inte vara med..)


Fina va?!


När vi kom hem åt vi stek, klyftpotatis, kokta morötter & bearnaisesås, GU VA GOTT! och Bella skar sig i fingret..


Vet att den ser lite ofräsch ut men den smakade gudomligt. tack Tommy!


MUMS!


AJ, aj, aj aj..

På eftermiddagen kom Björn Emil förbi och Svarta Hörnan kom till användning (Bella är rädd att skatteverket ska komma och ta henne, så tjalla inte FÖR FAN) men annars blev Bemma så fiin i håret och i helgen ska han bjuda oss på hemlagat & i februari tar vi en sväng till Sverige med bilen hans, som tack för maten&klippet typ!


Svajsen innan klippet!


Svarta Hörnan



Från och med igår så har jag & Bella spafix på söndagar. Så framöver kommer vi mysa till det med ansiktsmasker, hårinpackningar och PORPLÅSTER! Gu så fräscha vi är ; ) Vi avslutade kvällen med lite yatzy, Tack mamma Annika för det :)


FaceMASKS

Nu har vi bloggat om hela helgen och eftersom vi har eget trådlöst nu kommer vi blogga massor framöver, YES! Oj, klockan är snart halv 12 och sängen lockar, eller rättare sagt Lasse Åberg.. Vi hörs! HADE!

Måste bara avsluta med att BELLA & JAG ÄR HELT ENKELT BÄST, VI HAR KÄMPARGLÖDEN!

 


LÖRDAG

Bella



Vi drog på fest hos några Linköpingskillar, det vara bara folk från linkan & västervik där. Hur kul är det när man har åkt ända till Oslo?







Nanne nr 2



Så snygga vi vaaar




FAN ja, det gick inte så bra det där med att vi skulle vara nyktra till den 13 februari. Men alla mammor & pappor kan vara lugna, vi drack bara lite :)





Min gulliga jobbarkompis Susanna var med :)



Och hennes kjereste Erik.



Den där festen var tyvärr inget för oss så vi gick till qba som ligger precis där Susanna & Erik bor (de bor över) och vi bor ca 100 meter därifrån.



Det var en supertrevligkväll som vi måste göra om. Men då fixar vi en egen chipsförfest, eller hur Susanna? :D



Gamla bilder

Bella

Två gamla bilder som vi inte kunnat ladda upp pga anslutningsproblem.



SÖÖÖÖT va? Den lille kokosbollefabriken :)



Såhär gör man när man inte kan få ihop smörgåsgrillen.

Åter på fötter!

Bella

(vi har fått önskemål om att skriva vem av oss som är på tråden så det börjar jag med nu)

Som ni vet så har internet krånglat lite för oss då vi bara snuggat på någon annans, men nu har vi fått vårat eget :D
ÄNTLIGEN!

Vi har gjort massa roligt i helgen som vi inte kunnat berätta om. Men snart kommer det upp bilder från det!

Lördag

Idag börjar bloggandet lite sent.. Men Bella har jobbat & jag har inte varit hemma. Men bättre sent än aldrig, right!? Idag har jag varit en kortis på Sandvika Storsenter, som förövrigt är Nordens största köpcenter, DE NI!

Snart kommer Bella hem och vi ska spise chickenwraps a la Petterson/Lenper! MUMMA! Sedan blir det fix och efter det drar vi hem till några svenskar på Grönland och hänger med dom.


Förhoppningsvis slänger vi upp några bilder innan vi går, annars kommer de upp imorrn!

Kos&Kleem (sleeeeem)


Alene

Jag hade precis skrivit en ordlista på alla nya ord jag lärt mig sen jag flyttade hit, men sen blev Isas dator knäpp så allt försvann. Men det kanske ändå inte är någon som bryr sig om vilka nya ord jag lärt mig?

Alene är i alla fall ett av dem och det betyder ensam. Och alene det är jag just nu för Isa har nämligen bortamatch ikväll. Jag gav henne tillåtelse till det eftersom jag ändå ska jobba kl 10 imorgon. Så nu ligger jag i sängen och ska se på nåt, antingen något på svt play om det inte laggar sönder annars får det bli sällskapsresan igen. Ser typ en kvart varje kväll för sen somnar jag :P

Internet som skulle komma idag har inte kommit men Bemma ska ringa imorgon och spör var dem höll hus.

God natt


Fredagkväll

Jag har trååkigt.. Tycker Bella ska komma hem snart så vi kan äta, är hungrig. OCH hoppas Get kommer när Bella kommit hem, hehehe. : ) Kommer klanta mig på norskan annars.

Lyssnar på coldplay annars, funkar alltid.

PUSS&KRAM&KOS&KLEM och allt annat..


Skype

Såhär kan det se ut när jag och brorsan skypar med varandra:


Jobbhelg

Nu måste jag dra till jobbet, jobbar till 20 ikäll och imorgon 10-17.

För första gången känns våran lägenhet väääldigt stökig. Det är då köket framför allt. Jag har skypat med Anna nu på morgonen så därför fick disken vänta på Isa. Sorry men jag har i alla fall börjat diska liiitegrann.

Nej nu måste jag gå till trikken. Hörs sen!

Fredag

God Morgon, vaknade nyss och snart ska jag väcka Bella och se om hon vill äta frukost med mig. Kokta ägg med eeekta majonäs. yumyum. Sen ska jag iväg till jobbet och ikväll när jag kommer hem så kommer Get och installerar bredband här, yey! Bella börjar jobbet klockan ett så vi hinner inte ses så mycket idag.

Nu kokar äggen, måste gå. Hade, PUSS

Tuuusen takk för mat!

Isa & Mr X hade gjort pizza tills jag kom hem från jobbet. Gott!

Nu ska vi se på sällskapsresan!

Lite positiva nyheter:

  • Jag har köpt en ny datormus som funkar.
  • Internet funkar bra idag men Isa har beställt eget internet åt oss nu!!! yeeehaa
  • Rummet i vår leilighet är ledigt. Så om någon är intresserad av att flytta hit så är det fritt fram för Malmöborna ska dra.

Livet leker, Isa är nykter & naken och våra blivande män finns inom räckhåll!

 


och pappa..

..jag har inte ändrat hårfärg, du kan vara lugn!


lite onsdag & lite torsdag

Hej!

Igår var som sagt internet sjukt segt,! så jag & Bella köpte olivkex och kremost (på hej-det-känns-som-man-är-utomlands-och-gu-va-billigt-butiken) som vi satt och goade ner oss i, här kommer lite bilder från gårdagskvällen:

MUMS! Bella åt så mycket att hon fick ont i magen stackarn..




ARG! men ändå så glad?




Sen fick vi besök, undra vem..




Nu är jag ensam hemma, Bella är på jobbet och hon slutar inte förrän 21, men senare kommer jackans ägare för då ska vi laga pizza, som ska vara klar PRICK 21.30!


Puss&Hej,  nu ska jag diska efter lunchen!

DnB NOR

Det är min nya bank. Kom precis hem efter mötet med Knut. Jag har skrivit på sisådär 10 olika papper, MINST! Men nu är i alla fall depositumkontot, hemförsäkring, eget bankkonto, kort & internetbank fixat!
Hade inte tänkt fixa bankkonto på DnB NOR men för att få ha hemförsäkring hos dom var man tvungen att ha internetbank där... så då fixade jag hela skiten när jag ändå var där.

Här är korten lite annorlunda mot i Sverige. Man måste ha en bild på sig själv på kortet, ni vet sånna dära härliga pass/legg/körkortsbilder som är såååå snygga! :D

Mitt skulle komma på posten snart, så nu har jag något att vänta på!

Nu ska jag koka ägg och platta håret. Isa kommer hem vid kl 13 och då ska vi äta lunch tillsammans innan jag måste dra vid 13.30.


Internet

Internet funkar verkligen jättedåligt nu.. och min musplatta på datorn funkar inte. Den bara åker åt alla möjliga håll istället för dit den ska. Antingen är det den eller så har jag fått virus av det här jävla oskyddade nätverket. GAAAH

Idag ska jag i alla fall till lefsdal och köpa en usb-mus så får vi se om den funkar. Bemma är chef där så han ska fixa rabatt! Och om inte det funkar så får hans datatekniker till vän fixa hela skiten.

Bloggen kommer ju gå under om vi  inte har fungerande datorer med internet. Eller hur?

Idag jobbar jag i alla fall 14-21 & Isa som vanligt 10.30-12.30. Vi åt frukost tillsammans idag för jag ska till banken kl 11 med knut, våran hyresvärd. Vi ska fixa med depositumkontot nu när jag fått mitt norska personnummer.

Varför är jag så trött även fast jag fick sova till kl 9 idag? Aja hoppas inte det ska göra mitt humör lika dåligt som det var igår kväll. Jag känner mig gladare idag, men jag förstår fortfarande inte. Tänka, vet ni vad det är?


ARG

Fy faaaan! Jag är så jääääävla förbannad! Först det ena, sen det andra och sen alllt på en gång!

Men jobbet är bra, Oslo är bra & Isa är bäst! Så ni vet, det är inga allvarliga problems här. Men arg det är jag!!! SOM FAN!


strömavbrott

Det va strömavbrott i en minut, fick lite smått panik, tänkte att nu har det blivit problem med strömleverantören och avtalen och blablabla.. men precis när jag skulle skicka iväg ett desperat sms till Bella så kom den tillbaka, och jag såg att grannarna mittemot också hade haft strömavbrott! Hejdå: )

Jobb, Fika & SNÖ.

Nu har jag precis kommit hem, har jobbat & tagit en fika med Rebeca, på Café Sør, samma ställe som sist. Ett mysigt ställe, massor med svenskar som jobbar där och god caffe latte :) Träffade även Tanja där, lite oväntat, liksom av de få vi känner i Oslo stöter man på bara sådär. Men en ost&vin-kväll hemma hos oss Tanja måste bli av snart ;) Innan vi gick och fikade gick vi även in på personalhuset, som Rebeca är anställd utav, och de sa att jag kunde registrera mig som jobbsökande så skulle de ha intervjuer nästa vecka. Som servitris, frågan är om jag skulle palla trycket? ;) hehe vi får se!

Annars händer det inte så mycket, snöar ute och moddigt på gatorna.. Är svinhungrig, men bara 2 h kvar tills Bella kommer hem och då blir det stekt korv med pasta.

Ville bara säga att jag älskar färgen på mitt hår nu, tack vare bästa Bella :)

Ha de, vi hörs! PUSS


Mer en evighet än två dagar....

Hallllaabaallatjalla!
Ligger just nu i soffan och ser på p3-guld, vi har faktiskt svenska kanaler. Men bara 1an & 2an..

Internet är som sagt jäääävligt segt idag, vi håller på att bli galna (nördar, oh yes). Vi väntar på att grabbarna ska fixa något... snart hoppas vi!!! Förövrigt så har de åkt hem till Malmö nu och stannar där nästan en hel vecka. Det innebär att vi åter igen går på toa med dörren på vi' gavel (uttalat på breee' östgötska). Skönt äre som fan, vi har inga hämningar för varandra Isa & jag. Känns toppen!

Vi tog fler bilder förut men som sagt så suger internet verkligen hårt ikväll, så vi får ta bilderna en annan dag.

Imorgon ska vi ha morgonmöte på salongen så alla ska vara där kl 9. Jag har tur som börjar kl 10, så jag slipper gå upp allt för tidigt i onödan. Efter p3-guld är det alltså dags för sängen... behöver ju gå upp halv 8. Det är egentligen inte tidigt, men det tidigaste jag har gått upp sen vi flyttade hit! :D LYYYX



Svar på kommentarer!
Lisa: Isa har forskat och kommit fram till att det var the little finger du såg på Ica ;)
Simon & Emma: Vi har det jättttebra!!! Men undrar när ni kommer och hälsar på? :D

Norge, Norge, Norge...


Fiskpinnar & powerwalk

Idag när jag kom hem från jobbet hade Isa nääästan middagen klar. Det blev fiskpinnar (euroshopper såklart), potatismos, hollandaissås och en god sallad. Gott som alltid i detta hus.  Vi är nog nästan världsbäst på det här med mat! Inte en enda dag har vi ätit något som bara varit lite sådär. Allt har varit kanongott!

Nu är det dags för en promenad, idag blir det att utforska ytterligare några kvartér i våran stadsdel. Det är blaskigt ute, men skitsamma! Vi MÅÅÅÅ uttttt! Tar med kameran så får vi se om det blir några bilder. Internet är jättesegt idag så det kanske inte funkar att ladda upp.

Vi hörs snart igen, ha en fin kväll!

Rättning

Haha Bella jag kan nog vara nykter till den 13 feb, frågan är ju om du klarar det, du som är över 20 och allt!

PUSS

Jobb

Nu ska jag ta elvan till jobbet, kommer hem vid ett igen, då ska jag söka jobb! Lindex sökte flera deltidstjänster så det blir att söka dom. Vi hörs!


Frukost



God morgon allihopa! Här är en cambild från frukostbordet. Som ni förstår är det strax dax att gå till jobb. För både mig & Isa. Därför kan det bli lite lamt med bloggandet mitt på dagen.

Idag vill jag passa på att hälsa trevlig resa till min familj som åker till Thailand idag. Jag drömde att jag följde med inatt... Hoppas ni får det superduperbra. Vi är jättttteavis!!

Puss ha en bra dag!

Säng & filmtajm

Nu är det dags för sängen & en film. Ikväll blir det SOS med Lasse Åberg. Isa har laddad ner alla filmer :D Typiska Bella-filmer.

Vi har slagit rekord idag på antalet unika besökare, det är riktigt nära hundra nu!

Imorgon är det jobb för oss båda, Bella börjar kl 10 & Isa kl 10.30. Vi kan alltså äta frukost tillsammans, mysigt!

Efter jobbet ska vi äta middag & ta en promenad. Vi måste få in lite bra rutiner nu. Matrutinerna är redan stadiga men nu är det dags för motionen och den friska luften! Jag försökte föreslå att vi skulle vara nyktra till den 13 februari då Maskinen kommer hit till Oslo.... men Isa lät inte så pepp på att vara ifrån alkoholen. Men vi får se, jag ska kämpa i alla fall ;) För kämpa lär jag nog få göra när helgen väl är här.

Sov gott, massa kärlek från oss!

Promenaden & middag.



Dålig skärpa. Men här är i alla fall lite bilder från promenaden i parken.



Vi hittade en cool toalett som lyste blått. Tror ni att det är en sån toalett som man ser ut ifrån men inte in? Den var tyvärr ur funktion så vi kunde inte gå in och kolla.



Coooool



Kyrka, där de hade hundkurs utanför...



Idag blev det pastasallad med kyckling och nybakat bröd. Gjorde stor"kok" så jag ska kunna ha med mig matlåda i veckan.



Eldade lite i brasan också : )

Ghetto-Bella går PÅ HÅRT i Sofienbergparken


Frisk luft

Vi är typ inte ute någonting här, går bara till & från trikken... då får man inte mycket frisk luft och jag börjar tro det är därför man blir så trött heeela tiden. Så nu ska vi ut på en promenad. Vi ska gå till Sofienbergparken, tyvärr är det ju mörkt nu så vi lär ju inte se så mycket hur parken ser ut .. men men. Tar med kameran i alla fall.



Hittade den här bilden på google.



Visar er en liten karta, det är inte alls långt till parken så vi får se om vi går någon mer stans när vi ändå är ute.
Vi bor vid den röda pricken.. och parken ser ni ju...tar säkert bara 3 min att gå dit.

Lördagen i bilder

Johan & Jonatan. (våra sambosar)



Bellsan & Mymsan



Bästa Ivar, våran blivande privatpilot!



Marius, Jänky, Ivar, Johan & Jonte.



Norrmännen, Håvard, Marius & Jänky. För att tillägga så träffade de Alexander Rybak på bussen hit. Isa har sett bildbevis!



En kille/gubbe/man som jag inte minns namnet på. Han kom i alla fall med Johan & Jontes jobbarkompisar.



Jobbarkompisar från Securitas. Vanessa & Niklas.



Vilar lite bara



Såhär såg det ut dagen efter...





Sliten bild från igår. Men pappa du kan vara lugn, idag mår vi bra!

Storstädning!

Nu har Isa & jag storstädning.

Bloggens första videoblogg är på uppladdning just nu också, så nu har ni någonting skoj att se fram mot  ;)

haha "chacha bloggen"

Första dagen på Ottar

Hej, nu har jag precis kommit hem från första dagen på jobbet och det känns greit! Mina uppgifter är att handla på ICA sen ställa fram bröd, pålägg, dricka och sallad.
Väldigt krävande ; )
Sen ska jag såklart sätta igång diskmaskinen också! Det gick bra och tiden gick väldigt snabbt.

Nu ska jag & Bella storhandla och sedan ska vi städa! Förresten så ringde nyss Glitter på Kolbotn Torg och frågade om jag fortfarande var intresserad av deras stilling, så jag sa ja och de skulle ringa senare och boka in en intervjutid.

Jag vet varför jag trivs så sjukt bra här i Oslo, för att det känns som hemma :)

PUSS

Ny header

Upptäckte nu att inlägget jag skrev igår kväll om vår nya header aldrig publicerades och inte sparades heller. Internet fungerar lite som det vill här eftersom vi bara snuggar någon annans just nu.

Men i alla fall så har vi en ny header på Viktors begäran. Tack snälla! Nu vet vi vem vi ska anlita nästa gång vi tröttnar ; ) Ni kan läsa Viktors blogg här, knicket.blogg.se.

Tack också till Lisa för receptet på wrapsen!
Ser fram mot att få äta det igen.

Bättring

Idag ska det fan i mig bloggas! Det är måndag och jag är fri. (fri = ledig på norska). Isa är på jobb & grabbarna gick precis utanför dörren. De ska säga upp sig idag. Securitas var inget drömjobb direkt. De har redan sökt massa nya jobb så vi hoppas de får något nytt snart.

Jag ska äta frukost nu, fixa mig, skriva handlingslista, städa & vänta på att Isa kommer hem. Då ska vi gå & handla.

Lovar att jag ska skriva ett långt inlägg om lördagen, med massa bilder! Det finns tid för det idag.

Idag snöar det här i Oslo, vad har ni för väder hemma? Är det fortfarande 1 meter snö?




Lägger upp en bild från tacoslagningen i fredags som ett bevis på att det inte bara är Isa som lagar mat i det här huset ; )

God natt

Nu är jag hemma! och imorrn är första dagen på jobbet : ), puss

Majonässås?

Kanske är dags att blogga lite nu...

Jag är hungrig! Vi åt tonfiskgratäng förut, men nu är jag hungrig igen. Ska ut i köket och leta efter något ätbart. Vi handlar på måndagar så idag är det ganska tomt i kylen.

Isa är inte hemma, jag saknar henne! Men jag vet att hon är i tryggt förvar. Ni blir säkert jättenyfikna nu och undrar var hon är. Men det får hon allt berätta själv sedan ; ) hah

Nu ska jag diska och äta!

Ska lägga upp bilder och skriva lite mer om gårdagen någon gång. Men nu orkar jag inte, är lite kalassjuk fortfarande.

God morgon!

Ville bara säga att vi lever, ett längre inlägg får bli lite senare. Vi är ganska slitna efter nattens bravader.

Dagens outfit


Förfest!

Nu sitter vi i den röda soffan och dricker en vinare samt lyssnar på goo musik.
Sen ska vi iväg till några svenskar som bor på Grönland, hoppas det blir skoj!
Här kommer lite bilder:








PUSS, vi hörs förhoppningsvis inatt ;)

Hungriga

Nu är vi åter hemma efter en sväng på stan. Vi hittade inte det vi skulle ha.. typiskt. Nu är det klädprovning & nagellacksmålning.

Vi är hungriga men det blir inte middag förns kl 17.

Lördag

God Morgon, kan det vara den första gången jag vaknar före Bella (utan att vi ställt klockan)? Jepp, tror nog så..
Igårkväll såg vi på Johan Falk. Vi var tvungna för att förstå varför alla tycker filmserien är så jäkla bra, tror inte vi förstår ändå...

Idag ska vi ut på stan och kolla lite, ska bli mys. Sen ikväll blir det pestokyckling & att umgås med ett gäng svenskar! (Mamma får väl lägga upp receptet på pestokycklingen hehe)

Förresten så tankade jag ner Lasse Åberg-filmerna på Bellas begäran, så nu vet vi vad som gäller kvällarna framöver; Sällskapsresan, Snowroller, SOS, Den ofrivillige golfaren & Hälsoresan. Yey! (:

Nu vaknade Bella, puss på er snart blir det frulle!


sjokolade

LÅÅÅÅNG chokladkaka.


Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyys!

Soffmys som vanligt efter middagen. Idag blev det tacos, mummma!

Äntligen är det helg! Det var döskönt att sluta tidigt idag. Ikväll är vi bjudna på lite fest med mina jobbarkompisar, men de ska på Kino (bio) först så det blir väl inte förns vid 10-tiden så vi har inte bestämt hur vi ska göra.. men imorgon är vi också bjudna på fest hos några svenskar. Dit ska vi i alla fall!

Nu ska vi kolla vad norska körslaget har att komma med!



En uppmaning till familjen Lenper/Pettersson!
Vill någon vara snäll och skriva det enkla receptet på kycklingwraps! :)
Tack på förhand!

Fredag

Bella är på jobbet och jag har precis duschat och småstädat lite. Ikväll blir det tacos och bella slutar tidigt idag!!
Sen vad som händer vet vi inte, :)

Det har varit lite dåligt med bilder under veckan, men lovar att det kommer massa kul bilder efter helgen!

Puss

Kjempegooo'



Såhär såg den sjuuukt goda soppan ut som Isa hade lagat tills jag kom hem. Jättejättegod, ni må pröve den!
Receptet finns i föregående inlägg. Nu är det soffmys som vanligt på kvällen, ikväll ska vi gå & lägga oss skapligt för imorgon börjar jag kl 10.



Svar till Hedda:
Det är dags att du lär dig att tanka ner själv, du är ju fasen snart 16 år!

Soppkväll

Hej, efter att jag kollat på ett avsnitt av True Blood och sovit i tre timmar (hmpf) så dröjer det inte så länge tills de andra kommer hem! Jag är grymt hungrig men vi ska inte äta förrän Bella kommer hem vid halv nio. Funderar starkt på en apelsin...

Finns inte så mycket att berätta, har inte hänt så värst mycket dessa timmar ;)


Denna soppa blir de iallafall ikväll:



Puss


Äntligen

Gud så roligt att Isa äntligen har fått ett jobb! :D Hon kommer bli världens bästa matlagerska. Det gillar jag!

Nu ska jag dra till jobbet, 13-20 idag  igen. Imorgon jobbar jag tidigt 10-17 och det gillar jag. Skönt att sluta skapligt på en fredag.

Ha en fin dag!

Ottar Arkitekter, det är min framtid!

JAG HAR FÅTT JOBB! På en arkitektbyrå.


(ska fixa deras lunch). Börjar på måndag, nu ska jag & Bella gå till Ica.

Puss


Ryddig gutt



Dagens outfit!

Kos

Vi har det så koselig här hemma nu, efter en god pastamiddag så myser Isa & jag i soffan. Grabbarna är på jobb, de borde komma hem när som helst. Börjar nästan undra var de håller hus...

Vill ännu en gång tacka för kommentarerna, det är så roligt med lite gehör. Den här gången till Viktor & Johanna!
Svar till Johanna: Ja nu är dags att bli vuxen, eller i alla fall lite vuxen. Du kommer nog få en kanonbra födelsedag även fast vi inte kan närvara.
Svar till Viktor: Tack för den fina headern! Ska prova att ladda upp den i helgen när jag har lite mer tid & ork. Tror inte Isa som har tid kan sånt där, så det får bli min uppgift ;P



Jag älskar våran lägenhet! Vi kommer fan fälla tårar när vi tvingas lämna den...


Ensam hemma

Nu är jag ensam hemma, alla andra jobbar. Fast jag kom nyligen hem, har varit med Rebecca hela dagen. Jag har varit och sökt jobb på en Gina Tricot-butik och så har vi checkat in varandras lägenheter.

Ikväll ska jag laga mat till de andra, pasta & pastasås, mums. Fast jag är hungríg nu så ska nog ta mig en knäcke.

Annars händer det inte så mycket, ska nog ta och kolla på ph nu och ingen bild har jag att lägga upp! ajja

Hörs, puss


ONSDAG

Dagens planer ser ut såhär.
Bella - Jobb 13-20
Isa - Träffa Rebecka kl 12 för att söka jobb på en gina tricot butik i stan.

Nu ska vi klä på oss lite för att sedan äta en rejäl frukost vid kl 11 - halv 12. Det blir lite krångligt med mattider när jag jobbar 13-20 eller 14-21. Antingen får man äta frukost, och lunch jätte tätt inpå varandra. Det funkar ju om jag skulle gå upp vid 8, men det gör jag inte. Sen har jag lunch på jobbet... sen är man ju sugen på kvällsmat när man kommer hem.

Idag blir det i alla fall en rejäl frukost med yoghurt, müsli, jouice, ägg & mackor!  Sen blir det mackor & frukt på jobbet & middag ikväll efter 8!

På återseende!

Hemma

Nu är jag hemma. Eller jag har ju varit hemma en stund. Jobbade till 9 ikväll.. ganska så trött är jag nu. Men idag har jag haft i stort sett fullt upp på jobbet. KUL!



Fick post idag, ett brev från skatteetaten med mitt norska personnummer & ett paket hemifrån. TACK mamma! Jag har läst brevet och jag hoppas verkligen ni får bra väder i Thailand, det är ni värda!
Nu när jag har norskt personnummer kunde jag aktivera mitt norska kontantkort. Vill inte skriva numret här i bloggen, men jag tror att alla har fått det. Jag skickade mejl på facebook. Men om det är någon som vill ha det som inte fått det, lägg en kommentar.


Svar till Lisa. Jag vill mer än gärna att du kommer hit & hälsar på!!! :D Saknar dig & alla andra där hemma! Kom en helg i en jämn vecka, för de helgerna är jag ledig! :D

Alla som vill får komma och hälsa på i våran mysiga med numer ganska så trånga lya :)

Hellsongs

http://www.sr.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=2663

Lyssna på detta! Hellsongs spelades igårkväll på P3 Live,. Grymma! Och eftersom sångerskan är min
underbart coola kusin Siri så är det ännu grymmare!


Värt att lyssna på. Ska bli kul sen när de släpper ett album! Det längtar vi till :) 


Fika & Nya skor

Tjo!

Nu har jag varit och fikat med Rebecca och hennes vän Daniel. Det var riktigt kul att träffa Rebecca igen, efter hur många år som helst, 4, 5 kanske?? Vi var på ett jättemysigt fik, många svenskar och god caffe latte :)

När jag kom hem så gick jag till posthandeln och hämtade ut mitt paket med nya skor i, ÅÅH så snygga dom var, och sjukt sköna! Riktigt nöjd :) tack mammi&pappi för att ni vidarebefodrade dom! Bella fick sitt paket direkt i brevlådan för det va lite mindre, så nu kommer hon med glad när hon kommer hem från jobbet. Vid 21.. vad ska jag göra tills dess? Saknar henne när hon är på jobbet ;)


Mina nya, fina skor!




Imorgon ska jag (förutom jobbsökande) nog träffa Rebecca igen. Hon var ledig så vi kanske skulle ses och eventuellt kommer hon upp och kollar på lägenheten! Hon tipsade även om att Gina Tricot i stan sökte 80% butiksmedarbetare så jag ska traska dit imorrn eller på torsdag och lämna in cv.


 Nu ska jag se på True Blood (Hedda läs:season 2!!), har ju kollat klart på de avsnitt som släppts av Greys, så måste underhålla mig med något annat tills Bella kommer hem!

Vi hörs, ha de!

Fika

Nu gick Bella till jobbet och jag stinker pannkaksos. Så ska ta mig en dusch och sen drar jag ner på stan och ska ta en fika med Rebecca. En tjej jag spelade med i samma handbollslag när vi var yngre. Ska bli skitskoj och skönt att komma ut ur lägenheten med!

Update kommer senare, puss

Vardagsrummet



Jonte fick sin vilja igenom. TT-tavlan (tutt & tatoo) är uppe! Den matchade ju sofforna sååå bra.
Men om jag ska vara ärlig så tycker jag faktiskt inte det är så fasansfullt fult. Isa tycker nog det är värre ;)



Lite rörigt ännu, men vi är en bra bit påväg & jag trivs!

Nu är det snart jobb för min del. Puss på er, ha en bra dag!

Tisdag

Idag är en ny dag med nya utmaningar. Isa fortsätter att söka jobb och agera hemmafru & jag ska ha min andra dag på jobbet. Idag jobbar jag 14-21. Det är tydligen då man brukar ha mest att göra.. så det får vi hoppas!
Grabbarna är på jobb nu, de har sin sista utbildningsdag idag och imorgon börjar de påriktigt. Hoppas de går bra för dem!

Igår roade de sig med att måla under sitt bord... snyggt va?




Ni ska få se bild på vardagsrummet sen, det börjar likna något nu.

Filmkväll

Vi såg nyss, tillsammans med grabsen, Step Brothers. Den var väl helt okej men Bella & jag kom överens om att August Rush var en aning bättre ;)




Vi är jättehungriga, även fast vi nyss åt pizza från igår..


Svar på tal

Elen funkade som vanligt sedan. Antagligen var det för hög belastning i köket just då. Såhär ser det ut pappa, de fälls ner ibland för vissa rum. Så fäller vi upp den & då funkar det i några minuter men sen fälls den ner igen...

Fast som sagt, just nu funkar allt fin fint!


Auster Salon & Academy

Då är första arbetsdagen avklarad. Den gick bra, men det var mycket nytt att lära sig med datorsystem och nya produkter som man aldrig använt. Men det lär jag mig snart :)

Det är 26 st som jobbar på salongen, men man jobbar olika tider så alla är inte där samtidigt. Vi är 3 stycken svenskar.



Mina arbetstider kommer vara följande.
Jämna veckor
  • Måndag 10-17
  • Tisdag 14-21
  • Onsdag 13-20
  • Torsdag 13-20
  • Fredag 10-17
  • Lördag LEDIG
  • Söndag LEDIG
Ojämna veckor
  • Måndag LEDIG
  • Tisdag 10-17
  • Onsdag 10-17
  • Torsdag 14-21
  • Fredag 13-20
  • Lördag 10-17 (12-19)
  • Söndag LEDIG
Jag kommer alltså att jobba varannan lördag. Och av de lördagarna jobbar man varannan 10-17 och varannan 12-19. De helgerna jag är ledig är jag ledig Lördag, Söndag, Måndag. Långhelg alltså :)

Mys

Myser till det tills de andra kommer hem. Känns väldigt tomt och tyst här i lägenheten, Ne-Yo gör mig sällskap sålänge!

 


Jag har fått napp!

Yesbox! De ringde mig från Ottar Arkitekter och frågade om jag kan komma på intervju på torsdag klockan nio, klart jag kan! Det var jobbet som lunchmedarbetare, ca 2,5 h om dagen. Nu kommer jag ju vara nervös som tusan inför detta, min livs första arbetsintervju! Men kul att man får respons någonstans ifrån iallafall :)

Fick sms av Bella nyss att hon slutar klockan 17, så snart ska jag börja laga mat så att den är klar till dess.




Puss & Kram och lova att hålla tummarna åt mig på torsdag kl.9!

Hemmafru

Idag är jag hemma och fixar, Bella & killarna jobbar till kvällen. Känt mig riktigt duktig, har städat, handlat, burit upp flyttkartonger på vinden mm och ikväll när Bella kommer hem ska jag laga mat; lax, potatismos & hollandaisesås. Mums va!

För övrigt var jag och handlade på ICA nyss, känns svenskt och hemma : ). Och Felle, jag köpte massor EuroShopper-mat! hehe.

Känner mig som en hemmafru, fast det sura är ju att jag får försörja mig själv, men men, sånt är livet..



Har sökt endel jobb idag, flera på Glitter runt om i Oslo, tack vare Sampan som hållt lite utkik på deras hemsida, tack Sampan! Har även sökt en anställning om att fixa med lunch på någon arkitektfirma.. Första dagen jag är hemma själv och jag är redan uttråkad, vill ha jobb nu!

Nu ropar Dr.Shepard & gänget på mig, de tyckte det va längsen jag kollade på Greys! (igår..) Ha de!

Puss

Måndag

Idag är det måndag & min första dag på jobbet. Jag är lite nervös nu, men det ska nog gå bra. Jag börjar kl 1 men ska vara där kl 12. Har ingen aning om hur länge jag jobbar men jag tror till kl 19.

Mymsan får hålla bloggen igång under dagen. Hon ska vara hemmfru idag, städa, handla, laga mat & söka jobb såklart.

Nu håller vi på att bli galna här, vi försöker koka ägg men strömbrytaren eller vad det heter slår av heeela tiden inne i köket. VARFÖR???!! Någon pappa som vet?

DU MÅ RESPEKTERE...

Ja vad må du respektere?

Nu har grabbarna anlänt. De har fullt upp med att packa upp. Än så länge får de inte ens plats med sängen...

Äntligen har vi fått en dammsugare! Väldigt behövligt, vi har många dammråttor just nu.



Söt va?



Isa sitter & tänker på sin käreste.

Snart knackar det på dörren...

Strax flyttar våra sambosar in. Vilken sekund som helst.

Mymsan & jag har precis käkat pizzan. Den blev supergod. Så nu är våra bakismagar mätta ännu en gång.



Såhär såg den ut färdiggräddad.

Pizza

Pizzan är inne i ugnen och våra magar kurrar. Det blev allt möjligt gott på den, champinjoner, tonfisk, lök, squash & paprika. MUMS!


Surfar i soffan

Hej, här sitter jag & Bella i sofforna och surfar. Skåningarna kommer med tåget halv åtta till Oslo och när de kommit blir det pizza. Hemmalagad såklart!

Är grymt trött men vi tog en power nap förut, och det behövdes. Ska bli skönt att inte ha någon tid att passa imorgonbitti. Förutom Bella då, hon ska ju jobba sin första dag!! : ) Jag ska vara hemma i lägenheten och fortsätta mitt jobbsökande.

Vi hörs senare, och förresten. Vi har börjat tänka på norska. Inte bra, inte bra.

Puss

"You are that kind of girl we don't know where we have"

Igår var det som ni vet lite partajj hemma hos Bjørn Emil & Håvard. Det var bara vi 4 och Jänky. Men det var koselig. De hade varit i Sverige på dagen och köpt pils. Så när vi anlände till Sandvika där de bor så var det ikke hjemme än. Vi fick stå ute i kylan och vänta i 40 min, fy flates alltså. Trodde vi skulle frysa sönder.

Vi åkte in på byn som de säger här. In till Oslo alltså, för att gå ut.. men det var så lång kö så vi struntade i det och drog hem & sov istället.

Bjussar på lite bilder från kvällen.









Vi gillar våra nya vänner. O ja! Lägg märke till jesushyllan i bakgrunden ;)

Överskriften "you are that kind of girl we don't know where we have" kommer ifrån igår när vi inte förstod vad de sa på norska då lägger Jänky in en översättning på Engelska. Tänk er det på svengelska, eller engelska med norsk brytning då... Det lät sjukt kul!!

SÖNDAG

God Morgon! Vi dör på norrmän just nu. Berättat mer sen. Och ni ska få se massa bilder sen också!

Ikväll kommer Johan & Jonatan. Det ska bli skoj : )


Träffa gutterna!

Nu drar vi snart iväg med buss 151 mot Ejve, hem till Björna & Ruuuud! Hoppas det blir skoj, update och massa bilder imorrn, pusss


Skåningarna har flyttat in!

Nu har skåningarna (våra nya sambosar) flyttat in sina saker, men de drog och kommer tillbaka imorrnkväll med tåget. Nu har jag & Bella käkat gårdages wok, den som gjorde att köket stank MÖÖK, fast den smakade ju gott :)

För övrigt rustar vi inför krig, pasta&ris i mängder och määngder med konserver. (Pappa Toto skulle bli glad, mycket vita bönor i tomatsås tog de med..) Bilden nedan är inte all pasta och ris, så ni vet det bara.. Den som tar in en makaron till i denna lägenhet är dödens!




Denna får killarna ha i sitt rum, det gjorde Bella klart för dom direkt!



Bella goar in sig i soffan de kom med.



Vi är glada att vi inte bor där inne nu..




Nu ska vi vila sen blir det party i Sandvika hos Björna & Ruuud!

Kos & Klem,

LÖRDAG

God morgon!
Det är jag, Bella som skriver, som vanligt såhär på morgonkvisten. De andra sover, men jag ska strax köra upp dem. För om några timmar kommer Jonatan & Johan. Då ska vi ha hunnit städa lite och kört ut Niklas & Mattias.


We are all the winners, we are all the best...

...att vi får va tillsammans det betyder mest!

Isa & jag har precis vunnit över Mattias & Niklas på land & stad. Med typ dubbelt så mycket poäng. Vi är rätt allmänbildade helt enkelt.

Förut när vi lagade middag kom Isa med den söta kommentaren "jag tror inte det finns någon bättre jag skulle kunna bo med än dig". Och det är nog fan sant. Vi passar som handen i handsken. Visserligen har vi bara bott en vecka. Den veckan har innehållit väldigt mycket skratt men vi har också sagt åt varandra om saker vi inte gillar eller stör oss på. Vi är ganska rakt på sak på båda två. Det är bra!

Imorgon kommer våra sambosar Jonatan & Johan hit, hoppas vi kommer trivas lika bra med dem som vi gör med varandra. Niklas och Mattias som bor här nu tycker nog att vi är heeelknäppa. Haha

Förut kunde man höra det här "JAG HÅLLER JU FAN PÅ ATT BÄRSA PÅ MIG DITT JÄVLA AS". Vem kan ha sagt det? Det var fullt seriöst men direkt efter brast båda ut i asgarv. Det är nog dock bara vi som förstår det roliga, som inte ens var roligt... Aja nu ska vi sova för imorgon kommer ju ett flyttlass & på kvällen är det fest! :D

Sov gott alla nära & kära! Vi tänker på er. <3




Den goda woken & mina snygga skor!!


Färgning

FÖRE:





EFTER:






Jag & Bella ser mycket skillnad iallafall!

nej såklart inte..

Felle, du kan vara lugn, det va precis som Johanna sa, en bit av paprikan. Men Bella trodde det va en larv när hon skar i paprikan och hon skrek så högt så jag nästan trodde att det va brandvarnaren som börjat tjuta igen!

och euroshopper är faktiskt good shit ; )

Paprikalarven

Det bodde en larv i vår paprika..


Undertiden-bild

Nu har Bella färgat håret på mig, har inte torkat det än så FÖRE och EFTER-bilder kommer senare! Men undertiden får ni se hur snygg jag var när färgen satt i!



Gu så glad Björna kommer bli imorrn när vi ses, han kommer tycka att jag är såå SNYGG!

Puss & Kram,
nu ska mitt hår få torka och vi ska fixa ihop en wok, sista middagen med grabbsen!

Nya skor, Lunch, Färga hår.

Nu är vi hemma efter en rundtur på stan. Det är så fasansfullt kallt här så man föredrar att hålla sig inne. Jag köpte de snygga röda dojjorna på H&M! Kommer inte kunna använda dem än på ett tag, men det gör inget. Våren är väl snart här, hoppas jag!

Har precis käkat våran lunch, makrillsmackor med ägg och majonäs. MUMS! Börjar bli en klassiker här. Strax ska vi färga håret på Isa så att hon blir snygg tills imorgon då hon ska träffa sin blivande man, Björna!



Läckra va?


Vi vill tacka för alla kommentarer vi har fått!

Svar till Johanna:
Vi har inte kollat några uteställen än, Isa är bara 19 år och det är tydligen 20 på de flesta ställen. Men imorgon kväll ska vi till Sandvika som ligger en liten bit utanför Oslo där ska vi träffa några Norska killar som vi träffade i Sunny Beach. De kan förhoppningsvis visa oss några bra ställen!

Svar till Felle: Gud vad spännande med paket! :D

Kos & klem / Bella & Isa


Muuuusic

Sånt här lyssnar vi på numera



Nu drar vi ner på stan, hörs sedan!

FREDAG

Hej hej Hallå Bloggen!
Idag är det fredag,  snart har vi varit här en vecka. Tiden bara springer iväg! Idag ska vi gå till Adecco, Isa & grabbarna ska dit för att boka ett möte. Och jag ska ner på stan, ska köpa den där bodyn om den finns kvar! Hoppas, hoppas!

Imorgon kommer våra riktiga sambosar hit med sina ägodelar. Det ska bli sköj! Då slänger vi ut göteborskan som är här nu och välkomnar skånskan! :D

Såhär såg det ut här för några minuter sedan, men nu är alla vakna!




Gruppbild

Efter lite kvällsmat och kortspel så avslutar vi dagens bloggande med en gruppbild



God natt från oss!

Posten bara rullar in

Fint va, nu får ni skicka hur mycket post ni vill till oss!




Vi har även namnen på alla ringklockor till alla jäkla portar man måste ta sig igenom för att komma in till oss,
men ni klarar er säkert utan bilder på dom : )

Hemma igen från en tripp till Storo

Bella & jag tog trikken upp till Storo Storsenten. Där hittade vi en svart liten fin grytlappsom vi köpte, så nu är alla glada igen :)

Annars så lämnade jag in cv till Levi's och en hälsokostbutik. Hoppas grymt mycket på svar från Levi's-butiken, för där jobbade det bara svenskar och de verkade grymma. Jag köpte även ett pannband så att jag kan sluta frysa om öronen eftersom jag inte gillar att ha mössa :D

Nu ska jag gå in till vardagsrummet och umgås lite med Bella & killarna, Tjao! (eller de kom visst hit nu..)


Hur skulle vi klara oss utan Skype?




Jag i mitt nya, fina pannband från Cubus!



Lite miniatyrpics på trikkresan till Storo och en ny grytlapp.

     


BRANDVARNARNA BARE TJÖÖT

snart kanske brandmännen bultar på dörren? fy tusan och mitt fel var det med (Isa..), råkade lägga en av Bellas fina grytlappar (de ser blåa ut på bilden men är gröna) på en varm platta, den blev svart och köket blev molnigt. FY TUSAN, ni skulle vart med, tur att vi har bloggen så vi kan ge er en update så fort vi kan ; )

snart ska jag & Bella ta trikken upp till Storo Storsenter, blir till att köpa två nya fina grytlappar och så ska jag lämna in cv till några butiker som sökte personal, håll tummarna!

Bildspel på händelsen i köket:



Lugnet före stormen!



Alla fyra sitter och äter lugnt och stilla.. MEN SÅ KÄNDE BELLA ATT DET LUKTADE BRÄNT,
JAG VÄNDER MIG OM OCH SER EN DÖSVART GRYTLAPP, och den som hade så fina mönster på sig tidigare, snyft.
Förlåt Annika /Isa.



Jag slänger den inte längre så fina grytlappen i vasken och sköljer vatten på den.
Men faran är inte över, samtliga brandvarnare börjar tjuta, och lägenheten fylls av rök,
kommer vi att överleva?



Klart vi överlevde, och våra vänner med, vi vädrade och brandvarnarna slutade att tjuta, till sist
klappade vi om grytlappen, sa hejdå, tackade för tiden vi fick tillsammans och slängde den i soporna!



Slutet gott, allting gott. Lovar att visa bild på de nya grytlapparna vi köper senare!

Nya vänner

Jaa, vi har faktiskt fått nya vänner, och snart kommer de hit. Deras nuvarande boende var "under all kritik" och efter de varit här och hälsat på igår såg de hur bra man kan bo, hehe, så nu ska de sova här ett par nätter, tills våra sambosar flyttar in och så får vi se om Mattias & Niklas hittar sig en egen lägenhet som dom kan iallafall flytta till i början av februari, Lycka till guys!

Nu måste vi fixa iordning oss, annars kommer vi inte ha kvar några vänner...

Hejs!

Rekord

Igår slog våran "nya" blogg rekord. Den är ju gammal, men nu ändå ny. Kan avslöja så mycket som att det var nära att vi slog 100 gränsen på antalet unika besökare. Så nu ska vi kämpa för att behålla er. Det är ju faktiskt roligare att uppdatera när man vet att folk läser. Och ni tycker säkert det är roligare att läsa när ni vet att vi uppdaterar mycket. Visserligen är vi ju lediga nu båda två så vi har ju tiden. Men vi kommer nog inte arbeta samma tider sen så det ska nog gå att hålla bloggen i liv även då.

Tack för kommentarerna vi fick igår. Fortsätt så! Jag tycker att våra familjer är lite dåliga på att kommentera, inte en enda kommentar har vi fått av er. Läser ni ens bloggen eller?!

Idag är det torsdag, Isa sover som vanligt vid den här tiden medans jag är vaken. Idag på eftermiddagen ska vi till Storo Storsenter där salongen ligger. Jag tänkte gå dit en sväng och bara kolla på när de arbetar och prata lite med de anställda. Så man är lite mer förberedd tills på måndag. Isa ska till en Levi's butik som söker personal. Det är bara deltid, men det är ju alltid något.



haha, det är så roligt med norska!

..och just ja

VI FICK VÅRT FÖRSTA BREV i lådan idag! (bildbevis)


Kvällens byte

Lyckad jakt! Vi fick med de här två hem:


Hittade dessa två göteborgare som fick följa med oss hem, mycket koseligt.

Dags att ge sig ut på jakt

Klockan börjar bli sent, mörkret har lagt sig över Oslo och det är dags att leta sig ut ur vårt bo för lite vennejakt. Ikväll har vi bestämt träff med Mattias & Niklas, två svenska killar som kom hit igår.  Hoppas dem är trevliga!

Bjussar på lite mer bilder från eftermiddagen.

Lasagnen när den var klar!




Isa smart som hon är kom ju på den briljanta idén att göra citronvatten i vinkaraffen. Gick inte så bra att ta ut citronerna sen...



Tur att Bella finns så hon kan hjälpa till...




Föresten vad tycker ni om nya headern?

Vi hörs när vi är hemma igen!

Ljust matbröd med knaprig skorpa

Nu är bröna klara. Fy fasen vad gott det doftar här hemma på gården! På tal om något annat så har vi tagit reda på att vi bor på en gammal familjegård som Knuts (våran hyresvärd) oldefar köpte år 1880. Så nu vet vi hur gammalt vårat hus är också!

Här är en bild på brödet.


Vi har också en lasagne som står inne i ugnen nu. Våra magar kurrar!! Köttfärsen köpte vi på korv.. För vi hittade ingen annan. Den var billig och vi chansade bara på att det skulle vara vanlig köttfärs.

Här är lite bilder från matlagningen.




Utsikten



Utsikten från vårat sovrumsfönster för 3 min sedan.



Utsikt från köket.



Också utsikt från köket. Innergården där vi ska hänga i sommar!


Mymlan is in tha house

Numera bloggar jag också här då och då! Nu måste jag baka ut limpan..
Ha de, Isa.

Vilken härlig dag, la la la la

Dagen börjar bra med sms från en fin person.

Det enda vi har på programmet idag är att göra lasagne och baka bröd. & jag är så sugen på att köpa en body som finns på rean. Den finns i en butik som heter Urban. De har skitsnygga kläder!! Men vet inte om man har råd att köpa något nu eller inte. Ska kolla över ekonomin sen!

Får se vad kvällen har att erbjuda, vi har kontakt med några svenskar här i Oslo. Så kanske blir att träffa någon av dem, vi börjar längta efter lite vänner nu faktikst. Men på lördag kommer våra sambosar Jonatan & Johan så då får vi ju i alla fall några nya att lära känna.

Bjussar på lite bilder från gårdagen!



Det var sjukt kul att läsa rocky på norska!



Isa hade tydligen fest här hemma. Röjde så hårt att baslådan välte...



Egentligen kanske festen mer såg ut såhär. Men vi hade jävlig skoj!!



Sen var det bare att rycka upp sig för då skulle vi ut på stan med två norske gutter.



Håvard Ruud &

Jan Kristian Jænky Røysted



Hahaha.



Kvällsing i Oslo

Ikväll mötte vi upp Håvard (från Sunny Beach) och hans kompis, gick en sväng på Oslo City som har öppet till 22. Skapligt länge ju! Sen ville de se våran lya så vi gick hit en sväng. Vi tog en bild på gutterna, men orkar inte hämta minneskortet nu så ni får se dem imorgon. Så att ni inte tror att vi ködder med er  ;)

Nu ska frugan & jag se på Linas kvällsbok!

God natt


Krølla 50-lapp y'all

Nu lyssnar Isa & jag på norsk hiphop och taggar inför en liten rundtur i Oslo tillsammans med norske gutter! Vi får hoppas att de ställer upp på en bild så ni får se dem sen.

Vi har det kjempegreit!!


DnB Nor, Skattekontoret & HM

Det har vi besökt idag.

Först banken med vår hyresvärd för att fixa lite grejer. Sen skattekontoret för att fixa skattekort och norskt personnummer. Sjukt mycket folk på skattekontoret.

På hemvägen gick vi in i en H&M butik. Såg ett par skitsnygga skor som jag vill ha. Men borde vänta tills den första lönen kommer, men då kommer bombis skorna att vara slut...

Tyvärr fanns det inte röda på hemsidan. Men de röda var asheta!!!


Dag 4 i Oslo.

Tiden går jättefort här tycker jag. Men som tur är så kan jag ju stanna hur länge jag vill :) Det känns bra.

Det är skitkallt här i Oslo. Vi har en termometer på utsidan av köksfönstret men jag tror inte den visar den rätta temperaturen. Den har visat mellan -4 till -7, men varje gång vi kommit ut så har det kännts jätttekallt. Igår kväll kollade jag smhi's hemsida och då visade den att det var -17 här på kvällen & morgonen och runt -13 på dagtid. Tror det stämmer lite mer än vad våran termometer gör. Så nu blir det att ta på sig ännu lite mer när vi går ut.

Vi har som tur är fått det varmt och gött inne nu. Det var ju svinkallt när vi kom i lördags, ingen värme på.

Nu ska vi se klart filmen som vi somnade ifrån igår.



Filmtajm

Nu ska vi krypa ner i våra sängar och se på film. Det blir August Rush. Får se hur länge jag håller mig vaken, men har ju sett den förr.

Imorgon ska vi träffa våran hyresvärd för att gå till banken & sedan ska vi till skattekontoret och fixa norskt personnummer.

God natt

Trötta

Hemma igen efter att ha lämnat av Jacob på tåget till Norrköping. Vi är trötta, kanske inte har återhämtat oss ordentligt efter flytten. Nu ligger vi på varsin säng med varsin dator. Isa kollar på någon av alla serier hon följer (sjukt många) & jag ska läsa lite bloggar som jag inte hunnit gjort sen jag kom hit. Måste ju se vad som händer där hemma.


Jacob & Isa påväg ner till stan.

Jobbet är mitt! :D

Provklippningen gick bra så nu är jobbet mitt. Jag börjar nästa måndag kl 13! :D
Efter klippningen firade vi med våran första storhandling på Ica. Den gick väl sådär, svårt att hitta allting vi behövde.
Nu har vi precis käkat lunch, idag blev det pasta carbonara. Snart ska vi följa Jacob till tåget och på hemvägen ska vi handla det vi inte hittade på Ica.



Gårdagens söndagsmys. Eftersom vi inte har någon soffa än så fick myset bli i sängen.



Matlagning i vårat mysiga kök.



Skaffan börjar bli välfylld.





Kylskåpet med grönsaker och euroshopper skinka :P



Isa mitt uppe i matlagningen.





Jacob efter klippningen.




4 januari

God morgon!
Idag kanske Oslo-bloggandet kan sätta igång ordentligt. Nu har vi nyss gått upp, eller Isa & jag har gått upp. Vi ska snart väcka Jacob, då det är dags för frulle. Sen bär det av till salongen i Storo där jag ska klippa Jacob. Vi hoppas det kommer gå vägen så att jag får jobbet!

Igår hade vi tänkt handla lite mat, då vi tex inte hade något bröd till frukosten idag. Men allt är stängt här på söndagar så det gick inte så bra. Som tur är hade mamma skickat med lite knäckebröd så vi har i alla fall något att äta nu. Efter att jag har klippt Jacob så ska vi göra våran första storhandling. Vi har skrivit en matsedel för hela veckan ;) duktigt va?



Här bor vi. Port nr 1 av 3 för att komma in till oss. Det är inte lätt att ta sig in hit då det är både nyckelkort och kod som gäller.



Söta va? :)

Oslo dag 2

Vi började dagen med att fortsätta packa upp och montera hyllor. När vi var klara med det åt vi lunch sen begav vi oss ut på en promenad i våran nya stad. Det är sjukt dålig snöröjning här, vi hade lika gärna kunna haft skridskor på oss hela promenaden. När vi kom hem igen sprang Isa in i lägenheten medans Jacob & Jag stannade utanför och testade vår porttelefon. Haha sånna grejer har man ju inte på landet liksom. Den funkade fint i alla fall!

Efterpromenaden nördade vi lite vid datorerna, sen lagade vi tonfiskgratäng och nu ska vi ha söndagsmys med plump & te!

Hej då!

Nu är ALLT packat, jag har ingen säng här hemma utan inatt får jag dela med världens bästa syster. Mysigt såhär sista natten hemma. Har sagt hej då till mina vänner, kommer sakna dem massor! Men vi kommer ju ses om inte allt för lång tid, det vet jag :)

Jag som tänkte att jag skulle somna tidigt ikväll eftersom jag ska gå upp 05.15. Men vips så är klockan snart 11...

Aja, nu drar jag, vet inte när jag kan blogga igen men jag hoppas att det kommer finnas något internet att snugga på tills vi fått vårat eget.

PUSS




Nyårsafton

Jag hade en supermysig nyårsafton igår hos Cicci med alla vänner. God mat, lagom med dricka och lite raketer.

Nu är alla mina grejer inpackade i flyttsläpet som vi precis har kört ut till Isa. Imorgonbitti kl 6 bär det iväg. Spännande och jag är lite nervös nu!