U CAN'T TOUCH THIS


FYNDAT I OSLO

Bella

Idag har det varit den stora shoppingdagen här med våra systrar. Det har snöat hela dagen och det är bara blask så vi struntade i korketrekkeren. Vi skulle bara blivit dyngsura med en gång och då hade inte kälkåkningen varit lika skoj.



Såhär ser det ut  i badrummet nu, x antal strumpor på tork.


HÄR ÄR DAGENS SHOPPING!



Isas jeansshorts, 99 kr H&M.



Heddas topp, 79:50 kr H&M.



Isa & Felle köpte varsin t-shirt för 39 kr på Zara.



Isa & Felle köpte också denna för 129 kr på Zara.



Felle köpte denna snygging för 149 kr på Mango.



Hedda & jag köpte varsin sån här för 39 kr på Zara.



Hedda köpte dessa jeans för 299 kr på Jeans Lab.



Isa & Hedda köpte varsin BH för 29 kr på Gina Tricot.



Jag köpte 5 hårband för 39:50 kr på H&M.



Jag köpte gummistövlar för 349 kr på DNA. Äntligen slipper jag bli blöt så fort jag går ut.



Isa köpte denna för 49 kr på H&M.



Felle köpte den här koftan för 150 kr på Vero Moda.



Nu har vi satt upp vårat väggord också :) fint va?

Karl Johan & Korkertrekken

Mymlan


Nu ska alla fyra dra ner på Karl Johan för lite shopping! Gina och Zara lockar mest tror jag. Men det snöar som tusan ute :/ I eftermiddag blir det kälkeåkning i korkertrekken, det ska bli skoj och nu vet vi ska ha de blåa kälkarna! annars tänker vi inte betala fullpris.. hehe.


Vi hörs, Ha Det.


Tur till Frognerparken

Mymlan


Nu har jag, Felle & Hedda varit på en liten tur. Först tog vi trikken ner till Jernbanetorget, där gick vi upp på dne läskiga bron och kollade på Operahuset. Sen tog vi trikken till Frogner, gick och kollade lite på de fina husen och sen tog vi en sväng in i Frognerparken/Vigelandsparken (heter påde och..) På hemvägen fick tjejerna även se en snutt av Grönland, hehe mycket spännande!

Men nu är vi hemma, lite kalla men framförallt blöta om fötterna. Om en timma ska vi börja laga mat, pestokylling, och sen när Bella kommit hem ska vi käka och ner till Oslo City.

Här kommer lite bilder från dagens tur:





















Hedda & Felle

Mymlan



Hedda & Felle är här nu! Det är skoj : ) Och massa gott och fina saker hade de med sig!


Nu drar jag & Hedda till mitt jobb, så får hon så hur krävande det är..


Hörs sen, PUSS


WE'R BACK.

Mymlan


Nu är internet tillbaka, (efter att snön ödelagt det i hela området?!..) Så nu blir det bloggning igen!


I eftermiddag kommer Hedda & Felle, skoj! Om tåget tar sig fram vill säga, men man kan ju alltid hoppas på att snön låter bli just detta tåg..

Vi hörs, nu blir det jobb!


MÅNDAG

Bella

Nu är jag redo för jobb. Skulle egentligen jobbat tidigt idag men har bytt så jag jobbar sent idag & tidigt på torsdag istället när Felle & Hedda kommer hit.

Har sovit ensam inatt igen, Isa och jag träffades typ en halvtimme igår sen drog hon igen. Men ikväll ses vi, då vi ska på kurs med mitt jobb. Det är en kurs i lyse striper, alltså ljusa slingor för er som inte förstår norsk. Isa ska alltså vara min modell. Kursen börjar kl 18, så jag går direkt från jobbet. Får se när vi är hemma igen, det lär ta en stund.

Ska berätta lite mer om min helg sen. Ha en bra dag!

Hemsedal!

Mymlan


Nu är jag hemma efter en härlig helg i Hemsedal med Björn Emil. Benen är sega efter skidåkningen men jag är glad ändå : )

På toppen.




Puss.


Pannkakor

Bella

Nu ska jag till Jessica & Mikael på pannkakssöndag! MUMS!

OS

Bella

Jag har nog aldrig varit så insatt i ett OS som jag är i år. Anjas vurpa, hockeymatcher, curling, skidmedaljer hit & dit. Och jag har till och med fått rysningar och fällt tårar till flera medaljtagare. Nu senast Marcus Hellner.



SÖNDAG

Träningsvärken gör OOONT!

LÖRDAG

Bella

God morgon! Om jag hade rätt om min träningsvärk? Oj oj oj vad ont jag har i kroppen idag. Förhoppningsvis mjuknar jag upp lite på vägen till jobbet. Det snöar massor idag och jag har ingen lust att ge mig ut i det. Men jag måste!

Nu är det jobb!

Hej träningsvärk

Bella

Jag har redan ont i mina ben, jag vill inte veta hur ont jag kommer ha imorgon. Det är träningsvärk jag pratar om. Trots att det gör ont så känns det bra. Och jag längtar redan tills nästa gång jag ska till gymmet!

Jag jobbade till 8 ikväll, efter det har jag bara käkat fiskpinnar och sett på hockey. Ska snart lägga mig i sängen för imorgon jobbar jag 10-17 och på kvällen blir det fest : ) 

Isa är i Hemsedal med Björn-Emil hela helgen så jag är ju ensam. Men mamma du behöver inte vara orolig över att jag ska gå hem själv imorgon natt för Susanna & Erik bor bara nån minut härifrån och de ska också med på fest!

Om någon är intresserad av att kolla in vårat gym så får ni en länk här. http://www.elixia.no/club.aspx?id=8668487

ELIXIA POWER

Bella

Nu har jag varit på mitt första träningspass. Elixia power, ett pass med skivstång & fria vikter där man går igenom hela kroppen. Jag känner redan vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon. Men passet var bra och jag kommer definivt köra det fler gånger.

Men Isa & jag ska ju pröva på alla pass, eller i alla fall nästan alla. Jag längtar efter att få pröva yoga!

Nu ska jag föna & platta håret, trikken går om 15 min!!

Ha de

Biff

Mymlan


Linn, jag känner mig redan biffig efter 60 min på löpbandet, mmm :)


Det var riktigt skönt att träna (jag gjorde inte bort mig på löpbandet, puuuh) men efteråt fick jag sjuukt ont i magen, så nu sitter jag här i soffan och tar det lugnt. Har ätit ett mumsigt päron. Ska strax ner till kiwi och handla lite mat, men det tar jag om en stund..


Imorrn ska jag iväg, och jag vet inte vart?! Spännande.


Puss


Time To Get WET

Nu ska jag iväg på första träningen!




Här ska det byggas muskler ; )

Torsdag

Bella

Är lite svag med blogguppdateringen, men för tillfället händer det inte så mycket roligt. Jag jobbar, äter & sover i stort sett. I tisdags färgade jag håret (igen jaaa), men nu är der typ rödorange :D Och jag gillar't! Har ingen bild just nu tyvärr. Nu ska jag duscha! BYE

Föresten jag vet varför Isas bröd smakar konstigt, det är ju för att du låter degen jäsa FÖÖÖÖR länge! Prova lagom jäsning nästa gång. Som att jag kan nånting om bakning ;)

Cupcakes

Mymlan

Emma & Ida kom hem med denna godingen! Mmm, och den var lika god som den ser ut!




Jag har bakat lite bröd idag med, lät degen jäsa ganska länge..




Snart kommer Bella hem och då får hon smaka på mitt nybakta bröd och sen senare blir det hennes specialitet, tonfiskgratäng : )


Puss


Mera sovtid!

Mymlan


ÅHH hur irriterad blir man inte när man skrivit värsta inlägget och så råkar man trycka på nån knapp och så försvinner allt?? GAAH!


Ajja, anyways så skrev jag om att jag tog buss 21 till jobbet imorse istället för trikken. Den tar bara fem minuter (tar inte svängen ner till stan) så nu kan jag sova en kvart längre på morgonen och kommer komma hem en kvart tidigare! Mycket bra : )


De ringde från Lene V idag och sa att jag inte fick jobbet.. Men jag är inte så förvånad eftersom jag inte har butikserfaring. Är glad ändå, lyckades ju ta mig till intervju av 250 som sökte! Men idag pratade jag med kontorschefen Lise på jobbet igen och hon upprepade att de skulle försöka fixa fler timmar åt mig, men att chefen vart så upptagen så de har inte kunnat prata mer detaljerat om det än men att efter helgen skulle hon försöka ge besked! Det vore hur skönt som helst om jag kunde jobba fler timmar där då jag trivs på stället och vore skönt att jobba på ett och samma ställe. Det sa jag till Lise och hon lät glad över det så hoppas verkligen på att de kan fixa något snart!


Snart blir det lunsj för min del. Bella är ju på jobbet och Emma & Ida är och picknickar i Frognerparken. De kommer väl hem sen vartefter..


Justja,! Igår var vi ju på Elixia och snart börjar träningen! Längtar sjukt mycket och det finns så mycket pass jag vill gå på så ska försöka att träna så mycket som möjligt, antingen på morgnar (man får gratis frukost där;)) eller när jag kommer hem från jobbet. Mmm detta ska bli kul!



HA DET!


DiscoLIGHT





Discolight på Oslo S, hit kan jag dra och parta innan jag fyller 20!


Emma & Ida

Mymlan

Som ni vet är Emma & Ida här på besök! Skitkul, jag är så glad att träffa de igen, var ju sjukt längesen sist! Här kommer en fin liten bild på jentorna, Pusss


ELIXIA

Bella

Snart ska vi till gymmet på rundvandring : )


MÅNDAG

Bella

Måndag IGEN. Tiden går så fort. Idag är jag ledig, Isa är på jobb nu. Halv 3 kommer Isas vänner Emma & Ida hit med tåget, så då ska vi ner till stationen och möta dem. De stannar till torsdag. Det ska bli skoj med lite besök! :D

Nu ska jag tvätta & diska! Ha de!

ALLAHJÄRTANSDAGHÄLSNING

Bella

Jag börjar såhär:
vad gör du nu för tiden ?
varför hör du aldrig av dig ?
det var alldeles för längesen vi sågs

du ska veta att jag saknar dig
det finns känslor som aldrig tar slut
du ska veta att jag inte glömt
det finns bilder som aldrig suddas ut
jag har vaknat mitt i natten av tystnaden
och önskat att sov här med mig
en del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig


De som förstår varför jag skriver just den här låttexten, till alla dem vill jag säga att jag saknar er & tänker på er!



jag saknar er, men inte byn ni bor i ; )


Tur

Bella

Idag har vi varit på tur som man säger här i Norge.



akebrett, pölser och potatislomper







Det kom en äkta norrbagge på skidor. Robert.



Fy flate så mycket snö det var. Upp till midjan, sjuuukt jobbigt att gå i.





BÅL.







Bemma fixar grillpinnar.







Granris att sitta på.













Håvard är konsigt som vanligt.





Bemma knuffade mig i den jobbiga snön.



Vi hittade en värmestuga.








God kväll

Nu har vi fixat med maten och inväntar kvällens gäster. Det ska bli trevligt med en liten myskväll framför melodifestivalen :)


Shopping

Bella

Förklaring från tidigare inlägg. Akebrett är typ kälke/åkbräda... något att åka på helt enkelt.

Här kommer lite bilder från dagens & gårdagens shopping.



Blommor & krukor inhandlade vi. 2 stycken sådana här til vardagsrummet. Det gjorde genast rummet mycket
mysigare.



3 små kaktusar med krukor till badrummet. Söta va?



Blockljus med fat. Doftar ljuvligt!



Svarta kuddfodral.



Idag var vi på vårt älskade Clas Olsson och köpte termosar. Det var 1 för 89 eller 2 för 129 så vi tog 2!



Denna fina köpte jag idag för mina lönepengar, är det likadan som du har Felle?



Och den här väskan som jag gått och suktat efter!!!!



Varsin vattenflaska har vi köpt också till träningen. Den rosa är min såklart!



Visst ser våran lägenhet mysig ut på de lilla ni ser? Ni mååste komma hit snart och hälsa på! :D

Nu ska vi städa för ikväll får vi ju besök :)


Premiär

Bella

okej, jag hatar härmed Isas dator. Skrev nyss ett låååångt inlägg som försvann.
Så jag gör det långa kort.

Idag har jag fått min första norska lön.
Jag ska snart ner till Brugata och möta upp Isa för en runda på stan.
Ikväll är det melodifestivalen mys här hos oss med Jessica, Susanna, Mikael & Erik.
Imorgon ska vi till skogen med ett gäng norrmän och åka akebrett och grillla pölser.
Jag ångrar att vi inte köpte en termos igår på Ikea.


IKEA

Bella

Ja nu har vi tillbringat en fredagkväll på IKEA. Vi hittade massa bra saker, bland annat köpte vi äntligen lite växter och de gjorde susen här hemma. Nu känns det mycket mer hemtrevligt. Vi är trötta nu så vi sparar bilderna på våra inköp tills imorgon!

God natt!

Träning på G

Mymlan


Nyss hemkommen från jobbet! Jag och Bella ska ju börja träna på Elixia, så jag behövde köpa ett par träningsskor, (har varken några här eller hemma i Sverige..) Så jag sprang in på Inter Sport och hittade ett par sköna Reebok som det var tillbud på!




Så nu längtar jag tills att vi kommer igång med träningen!

Ikväll blir det IKEA. Vi tar gratisbuss ut till ett av Oslos ikeor och så ska vi inhandla värmeljus och kuddfodral. Vi hade med oss massor värmeljus hit men eftersom vi tycker om att mysa till det så är dom nu slut : )

Nu ska jag käka lunch och kanske sätta på någon bra film! Lite jobbsök hinner jag nog också med innan Bella kommer hem.

PUSS


Torsdag = Soppa!

Mymlan


Idag är det torsdag och det är likamed att vi äter pastasoppa.

Idag har jag jobbat, gått lite på stan, sett film, gått en promenad och handlat (majonäs & smör!!) Har även pratat på skype med familjen, vilket är lika kul som alltid! Ser fram emot när lillsyrran kommer på besök om två veckor (och inte bara för att hon har med sig massor grejer&mat till mig, hehe!)

Hade, och tack för den uppmuntrande kommentaren från Sara!

puss


Torsdag

Bella

JOBB!

Rustad för krig!

Mymlan

Nu är jag hemkommen från jobbet, har iofs varit hemma ett tag. Har hunnit med att spise och städat lite. Påvägen hem från trikken sprang jag in på Apoteket och köpte mig lipsyl så att det räcker för ett tag. Fanns ju fyra olika "smaker", och kunde inte välja så tog alla fyra :) Billiga var dom med och verkar bra! Ifall att det blir krig nu så lär jag ju överleva. (Pappa läs: jag lär nog aldrig sluta använda lipsyl, sorry..)



Vid fyratiden idag så kommer det en svensk tjej och kollar på det lediga rummet, ska bli spännande! Så nu vädrar jag och har dammsugit lite, så att det ska vara fräscht. Men dammsugaren är i stort behov av att byta påse så efter "visningen" ska jag åka upp till Storo och köpa dammsugarpåsar på Lefdal. (de har ju tydligen det mesta..) Ikväll kommer det fler människor hit och kollar på rummet! Hoppas någon verkar som en bra roommate och förhoppningsvis hittar vi någon som kan flytta in så fort som möjligt. Vore ju det bästa för då kan vi ju få tillbaka lite på februarihyran.

Här är en bild från igår när jag, Bella & Björn Emil spiste pannkakor med blåbärssylt. Yumyum!


Nu ska jag se ett avsnitt av Desperate Housewives!

KOS&KLEM


SOL

Bella

Vaknar även denna morgon med strålande solsken utanför fönstret. Mycket lättare att gå upp då. För jag går ju faktiskt upp mycket tidigare än vad jag måste när jag börjar 13 eller 14.
Strax ska jag ge mig ut på en liten promenad. På hemvägen måste jag stanna och köpa en deo & mjölk, så jag kan dricka kaffe ;)

Här skulle det varit en bild, men internet blev sjukt segt.

Andas ut..

Mymlan

 

Puuh, nu kan jag andas ut.. Jag överlevde mitt livs andra jobbintervju och jag är nöjd : ) Tror dock inte att jag får jobbet då det var 250 personer som sökte, varav ca 15 togs in för intervju (jag en av dom!), så det är nog troligare om någon med butikserfarenhet får jobbet. Men jag blir inte ledsen för det, bara att gå på arbetsintervjuer gör mig modigare och det gillar jag!


Nu ska jag belöna mig själv med något, ägg&majonäs vore ju gott! (Normalt folk kanske skulle köpa godis eller nåt, men jag kör på nåt minst lika onyttigt!) Sen blir det bara mys framför teven hela kvällen, det ser jag fram emot. Och kanske så söker jag något mer jobb?


PUSS till speciellt mamma,pappa,hedda,hugo&unni!


KAFFE

Bella

Jag är nästan besviken på mig själv för att jag sitter här i min ensamhet och dricker KAFFE! Jag som alltid har sagt att jag aldrig ska lära mig att dricka kafffe. Men tji, där fick jag. Man ska aldrig säga aldrig!

Hälften är ju mjölk då, men det är väl skitsamma.


Den här flytten kanske gjorde mig lite mer vuxen eftersom jag nu jag dricker kaffe, städar, handlar, lagar mat, tvättar, diskar.. ja ni vet! Det kunde ni aldrig tro om mig va mamma & pappa?

TISDAG

Bella

Ännu en morgon med strålande sol & några minusgrader. Härligt! Som vanligt har vi precis ätit en stadig & god frukost tillsammans. Isa ska strax gå till jobbet och jag ska ta mig en promenad i det fina vädret. Jag börjar inte jobba förns kl 14 idag så idag hinner vi till och med äta lunch tillsammans innan jag drar.



Jag längtar efter sommaren!


Lene V

Mymlan


Imorgon kl 16 ska jag på jobbintervju på klädbutiken Lene V, på Oslo City! Wish me luck!
Det är en deltidsanställning så det skulle passa mig perfa så att jag kan ha kvar lunchjobbet.

Antingen går det eller inte, så jag ska strunta i att vara nervös!

 


Pestokylling


Jobbsök

Mymlan


Usch vad tråkigt det är att söka jobb! Vill bara att jag ska få en till deltidsstilling så jag kan vara kvar på Ottar Arkitekter, så jag får väl leta på.. Skulle ju vara skönt om man kunde spara pengar till att resa om ett år eller så!

Om två timmar kommer Bella hem, och jag tänkte laga mat så att den är klar då. Det bli pestokyckling med ris, godaste maten! (Hugos recept från början) Den är inte bara god, utan även sjukt enkel. Bara att steka lök och kyckling, ha i creme fraiche, pesto och champinjoner, sen bara låta det koka ihop, MUMMA! Jag får även San Sebastian-minnen från pestokycklingen för det var då jag smakade den för första gången.

Nej nu ska jag nog småstäda lite, bädda sängen osv. Vi hörs!

Puss


Måndag

Bella

God morgon! Idag är det tillbaka till jobb som gäller för både Isa & mig. Jag jobbar 10-17 idag & isa som vanligt 10.30-12.30.

Ikväll har vi planerat att gå en promenad, handla & städa. Får se om det blir så....

Ha en fin dag! Puss

Dagens låt

Bella

Detta är dagens låt och helt klart en ny favorit i vår Oslo-lista på spotify.


Söndagspromenad del 2

Bella

Här kommer söndagspromenaden i bilder.



Vi började med den långa backen vid snowboardparken (som tyvärr inte syns på bilden)



Sen gick vi uppför någon mysig backe med massa små gamla hus.





Gatukonst.



Det finns billig snabbmat i Oslo. Det är lite av en myt att ALLT är sååååå himla dyrt.



Något coolt konstverk.



Vips var vi framme vid Aker brygge och det var så fint med solen och alla båtar. Tänk er på sommaren! Åh vi gillar Oslo väldigt väldigt mycket.



Det var mycket folk på söndagspromenad idag. Men nästan alla är ju lediga på söndagar och ingenting har öppet så vad gör man inte...



Jag kollar på en båt som puttrade sådär härligt.







Pappa ser du? Kanske mitt nya efternamn? :D



Sen bestämde vi oss för att klättra upp på Akershus fästning. Man ser den på filmen i det tidigare inlägget.









Var tvungen att hänga lite i trädet.







Politihesten Tor. Så sött, undrar om han var en känd polishäst eller varför han har fått bli staty.



Mitt i stan hittade vi stället där polishästarna var. Härom veckan när vi såg polishästar i arbete så sa vi just "undrar vart dom är när de inte jobbar". Nu fick vi svar på det.




Söndagspromenad del 1

Här är en liten film från dagens Söndagspromenad.


Sommarhimmel

Bella



Var bara tvungen att lägga in en bild tagen från vårat badrumsfönster precis nyss. Visst ser vädret härligt ut?
Bara 2 minusgrader idag också, helt perfekt!

Söndag

Mymlan

 

Nu har vi nyligen vaknat, så himla skönt med en riktigt lång sovmorgon! Känns som om det var evigheter sen. Men det bästa med denna dag är att vi inte har något planerat, så vi ska bara ta en jättelång promenad för det är skitfint väder ute.

Nu blir det frukost med ägg & makrill.


PUSS


Update från Grünerlökka

Mymlan


Nu har vi gått en runda på Grünerlökka, men vi fick inget napp så vi drog hem igen. Så här ligger vi i varsin soffa, med datorerna i knät och MTV på i bakgrunden.

Igår var jag hemma hos Björn Emil i Sandvika, vi åkte till IKEA! Det kändes svenskt och ännu svenskare blev det när kassapersonalen också snackade svenska. mums : ) Sen tog vi oss också en sväng in på Lefdal och köpte en grillpanna. Idag åkte vi till Hamar, hälsade på Björn Emils mamma och bror. Tog oss även en sväng in på Lefdal i Hamar, för ovanlighetens skull. Jag har snart besökt Norges alla Lefdal, det ni! Annars så händer det inte så mycket, jo åkte längs med Mjösa idag, Norges största sjö, grymt va.

Nu är jag trött och ser fram emot en redig sovmorgon imorrn!



Thorvald Meyers i mitt hjärta.

TAGGNING

Nu blev Isa & jag taggade på att hitta på nåt ikväll. Så vi ska snart fixa till oss, byta kläder och ge oss ut i Oslo! Vi är nyktra, men måste ut och träffa lite folk! :D

Det här är kvällens låt; Chesney Hawkes – The One And Only

Melodifestivalen

Nu sitter vi och gottar i oss mat & ser på svenska Melodifestivalen. Den norska är också ikvälll.. men vi väljer vårt kära hemland!


Lördag

Bella

God Morgon! Har precis ätit frukost, ska åka till jobbet om 40 min. Igårkväll var jag som sagt ensam men det var faktiskt helt okej. Jag åt mat, duschade och skypade med Felicia hela kvällen. Hon visade allt fint de köpt i Thailand :)

Jag jobbar till kl 19 och när jag kommer hem blir det kycklingwraps och MELODIFESTIVALEN!

Ha en gooo helg.

sov sött

Bella

Ville bara skriva att jag överlevt denna ensamma kväll här i lyan. Det gick väldigt bra. Får berätta mer imorgon för nu skriver jag på Isas dator och den är totalt knäpp när man ska skriva något. 

Imorgon är det jobb 12-19 för mig och Isa ska till Hamar med Bemma (hans mamma bor där) så bloggen kommer nog vara lite tyst.

Sov sött. <3

rödsvartvit & en gnutta guld.


Kölapparnas rike

Mymlan


Aaa, jag har bosatt mig i kölapparnas rike. Vad vore en kö utan kölapp här i Norge? Ingenting.. Visst, jag håller med om att det är bra med kösystem, men flera stycken? Det kanske räcker med två.. Men nej, här måste man först stå och tänka i tio minuter på vilken kö av alla fyra man ska välja, och eftersom kölapparnas förklaring bara står på norska (med lustiga termer) så tar det tio minuter extra att lista ut vilken kölapp man ska ta.

Detta hände mig just idag när jag skulle gå till Trafikanten och köpa mig ett månadskort. Först tog jag en kölapp som jag tyckte "lät bra", men det var ju såklart fel.. Så jag stod där i en halvtimma och kön rörde sig inte en gnutta milimeter framåt. Så jag tog en ny kölapp från en annan kö. Numret var 126 och jag hade då cirka 40 nummer före mig, varav fem diskar servade samtliga kunder. ÅHH varför tog jag inte bara den kölappen från början? För att norrbaggarna inte lärt sig att man kanske borde skriva ut en förklaring på engelska med? (eller iallafall en förståelig på norska så att jag, en stackars svensk flicka, ska förstå..)

Nu sitter jag iallafall här med ett månadskort, (vilket tog en halv minut att köpa när jag väl kom fram). Så jag vill bara vädja till alla på inom Oslos kollektivtrafik, antingen skippa flera köer, bemanna fler diskar eller SKIRV FÖR TUSAN SÅ ATT MAN FÖRSTÅR!



Jag hann ju iallafall hem innan det blev mörkt, ett tag tvivlade jag..




Sovmorgon

Bella

Idag unnade jag mig en liten sovmorgon, det var skönt :) Nu har jag precis ätit frukost och snart är det dags för disk följt av fix. Eller tvärtom.

Jobbar 13-20 idag, Isa ska till Bemma ikväll och kommer inte hem förns imorgon så det blir en ensam fredagkväll. Men som sagt jag jobbar till 20 så är inte hemma förns 20.30 sen jobbar jag kl 12 imorgon så Isa & jag skulle ändå inte hinna hitta på något.

Vad händer annars i Oslo?
Jo det händer faktiskt nästan ingenting. Jag jobbar mest hela dagarna känns det som och när jag inte jobbar så äter jag mat eller sover ; ) Näe men det är ju så tråkigt väder så man vill inte gå ut och hitta på nåt, och vi har inte pengar till att gå på stan vilket jag egentligen skulle vilja göra vaaaarje dag! Helgen blir nykter men nästa helg ska vi på Maskinen! :D Det ska bli kul!

Nya inneboende?
Det går väl sisådär. Vi har flera intresserade men de som har första tjing just nu verkar inte kunna bestämma sig till 100%, vilket är ganska irriterande då det som sagt finns flera som är intresserade. Vi vill ha någon till Mars så vi slipper betala en till hyra själva. Jag kommer bli ganska sur om de som är på G nu inte flyttar in till Mars då vi kunde ha fått några andra istället.



FRUUUUKOST! som är det godaste på hela dagen!

Fredag

Mymlan

God morgon! Nu sitter jag mätt i magen framför Rapport och tar det lite lugnt innan jag ska åka till jobbet vid 10.

Ikväll blir det fredagsmys i Sandvika (Bella jobbar sent..) och imorrn är premiären av Melodifestivalen, vi har tv, yes!

Nu har jag inget mer att skriva!




DEN ÄR JU SÅ BRA

Mymlan



Lunch

Bella

Isa har kommit hem från jobbet och vi har precis käkat lunch. Om en kvart ska jag dra till jobbet, idag jobbar jag sensent. Till kl 21 alltså.



Armbandet från paketleken används flitigt ;)

Torsdag

Bella

Det är redan torsdag. Var tar veckorna vägen?
Idag börjar jag inte jobba förns kl 14. Nu sitter jag i soffan och lyssnar på musik. Ska strax hoppa in i duschen, sen ska jag diska, stryka & laga lunch innan jobbet.



Det är dom här sötisarna som jag saknar jäääättttemycket!!

Det här är inte roligt

Bella

Jag skrev en menlös text om kärlek. Men jag tog bort den. God Natt

Snöoväder

Bella

Sitter och kollar på rapport på tv och ser att det varit snökaos i Norrköping idag. Herre gud, hur mycket snö ska ni få egentligen?

Här har det också snöat i stort sett hela dagen, men vi har inte på långa vägar så mycket snö som det är hemma.
Men vi har konstaterat att det bara är en månad kvar till våren! :D Tror ni det stämmer?



På tal om något annat så har jag djurabstinens. När jag bodde hemma så kan jag inte påstå att jag uppskattade våra djur, men nu saknar jag dem jättemycket! Alla andra där hemma kan man ju i alla fall prata med men det går ju inte med ett djur... och dom kan inte komma och hälsa på heller.

SNÖ

Mymlan


Och idag snöar det igen.. plus att det blåser massor. Skönt att jag bara ska till jobbet idag, sen ska jag hem och ligga och mysa framför datorn! (läs: söka jobb..)


Bella drog tidigt imorse och jag ska gå nu vid 10.


Hörs,


En månad

Mymlan

Idag är det den 2 februari och vi har bott här i exakt en månad.

Det känns mer som en evighet!

Vi trivs så sjukt bra här på Thorvald Meyersgate så vi vill aldrig flytta härifrån.

Bion var okej, men vi var glada över att vi fick biljetterna gratis. Ingen film man tänker på efteråt precis! Bion låg på Aker Brygge, första gången vi var där och det var riktigt fint där nere. Kan tänka mig att det är ännu mysigare och ännu finare på sommaren med vattnet, båtarna och uteserveringarna. Det längtar vi till!



Nu lockar sängen och Lotta på Bråkmakargatan. Bella ska upp tidigt imorrn för hon ska på kurs!

God Natt


KINO

Mymlan

Nu har jag varit hemma en stund, har hunnit diska och som ni ser bloggat en massa!

Idag så frågade en tjej på jobbet om jag ville ha två biobiljetter till Sherlock Holmes ikväll, hon hade biljetter men hade redan sett filmen så jag tackade ja! Ikväll kl. 18.20 blir det alltså kino på Aker Brygge för mig & Bella.




Måndagen i bilder

Mymlan

Igår kom Björn Emil & Håvard hit och Bemma lagade en nordnorsk middag till oss. Fast först åkte vi upp till Storo och köpte mig & Bella en TV!

Jag öppnar TV-kartong!



Bemma & Bella har samma smak när det gäller strumpor.



Håvard tänder PEISEN (?)



Bella fixar frutesalaten.



Mysig morot.



Kocken rör om i isen.



BELLA FÖRE CHILIHÄNDELSEN!



EFTER! (Hon sov med en kylklamp inatt..)



Bacalao, väldigt gott!







Disk



Gravid? eller bara mätt..



Våran nya, fina TV!




Pusshej.

Lördagen i bilder

Mymlan

I lördags var vi hemma hos Jessica & Mikael, tillsammans med Susanna & Erik + två norska gutter. Vi spelade Twister, Med andra ord och senare drog vi vidare ut. Här kommer lördagen i bilder:

Kvällens outfit





Värdparet, Jessica & Mikael



Zebrabebis!



Twister





Jobbarkompisarna



Bells&Myms



"BRINNANDE ORGAN!"



Norska gutter; x & Ingard



Erik & Susanna



Vi blandade godaste drinken



Sambosar



Jessica på Roxy



Lördagskvällen får avslutas med en bugg!




Vi hade det grymt roligt, även fast vi antagligen inte kommer att återvända till Roxy!

Tisdag

Mymlan


Oj vad längesen det var sedan jag bloggade.. Men idag är det jag som kommer vara ensam hemma så efter att jag jobbat blir det mer update från helgen och bilder från igår!

Idag snöar det.

Vi hörs, puss


Så kan det gå



Ser ni hur svullna & röda mina läppar var? Men det var icke det värsta, utan fy fan vad det hetttade. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. ÄT ALDRIG CHILLI!

Skinande rent

Nu är det färdigstädat här hemma.

Snart ska vi gå till pakistanhörnet och köpa grönsaker!

Solen skiner fortfarande och det är ca 10 härliga minusgrader.


Städa?

Bella

De som känner mig vet att städa inte är min favoritsyssla. Och att jag inte fungerar när jag är hungrig. Nu är jag hungrig och borde städa, då kan jag inte städa. Speciellt inte när jag vet att Isa är hemma om 10 min och då kan vi ÄTA! Fast först måste vi gå & handla. Sen ska jag fortsätta städa.

Men jag har faktiskt varit på posten och köpt frimärken, fixat brevet som är till Mormor, duschat, diskat, plockat undan alla kläder i rummet, laddat en tvättmaskin och satt på den! Så nu är jag värd tonfisk & grönsaker innan jag fortsätter.



Såhär såg det ut ett tag.

FEBRUARI

Bella

Idag är det 1 februari. Tiden går lika fort här i Norge som den gjorde hemma, men här känns det mera okej att den går fort. Inte för att jag ser fram mot något speciellt utan för att här händer det grejer. Man sitter inte bara hemma i viken och låter tiden gå.

Jag är fri idag som det så fint  heter på norsk. Solen skiner över Oslo och jag ska börja min dag med en promenad. Jag ska gå till posten och köpa frimärken. Men posten ligger bara 2 min bort så jag får nog gå lite längre än så. Efter promenaden ska jag ta en dusch, sen städa. Vi brukar ju städa på söndagar men igår hade vi ju fullt upp med kälkåkningen osv.. och eftersom jag är ledig idag så kan jag lika gärna städa då.

Efter att Isa kommer hem vid kl 1 så ska vi handla mat, det är en stadig måndagssyssa i detta hushåll. Ikväll kommer Björn Emil hit (inte ovanligt då han nog är här MINST 4 kvällar i veckan). Men ikväll är det lite speciellt, vi ska nämligen åka och köpa en tv sen ska vi fira det med att han ska bjuda oss på middag här hemma. Spännande va?

Ja, som ni hör så är det ganska mycket planerat idag så det är bäst att jag sätter igång! Ut i solen!