MIN LÅNGHELG

Tänkte lägga in lite bilder från denna underbara pingsthelg. Här i Norge är ju annandagpingst en röd dag, så idag har alla varit lediga : )



I fredags satt vi ute på våran innergård och grillade.



Det var gott!





Igår startade vi kvällen med förfest hos Emelie, Johanna & Amanda sen gick vidare ut, avslutade kvällen på Revolven eller Pickadollen som Jonas hade velat sagt :P



Igår storstädade jag & mia lägenheten så nu är det jättefint : ) Bytte gardiner i köket, det blev jätteljust och fint som ni ser på bilden! Där ser ni också våran nyaste medlem i kollektivet, Ella!

Nu har jag precis ätit falukorv och makaroner, ska upp på vinden och hänga/ta ner tvätt nu. Sen ska jag städa badrummet, ta en dusch och sooova! Imorgon är det åter tillbaka till vardagen.

SOMMARNATT!

Bella

Våran innergård är bäst! En grillad fläskfilé., min hemmagjorda honungsmarinad, ett gäng grabbar & en flaska rosévin senare så är kvällen komplett!

Tack mamma för fläskfilén! Den blev asgod.

Och till mina vänner, kom hit helgen den 19e som vi pratade om, det kommer bli fettttt!!! PUSS

Ja, Vi Elsker Dette Landet

Mymlan

Igår var det alltså 17mai! Som Bella skrev så började vi morgonen med champagnefrukost hemma hos Björn Emil, sen blev det barnetog och vinka till kungafamiljen. När Bella dragit hem gick jag & B till Consenzo på Solli Plass och spiste trerätters 17mai-lunsj! Det var meegagott. :) Sen hängde vi på Solli ett tag, och mötte upp med Håvard, Marius, Grisen mfl. Umgicks med dom ett tag och hängde ute bland allt folk! (Det var sjuukt mycket folk ute och många hade på sig bunader (=folkdräkt) Nästa år vill jag också ha en!

Efter att vi firat 17mai ett tag åkte jag & B ut på sjön med Mathias & Francisca. Det blev en skön avslutning på 17mai. Ser även fram emot denna sommar med en hel del båtåkande eftersom Björn Emil har köpt sig en båt!

Här kommer lite småplock av bilder från gårdagen:





















































En helt godkänd 17mai och jäkligt bra för att vara den första! Ser redan fram emot nästa år : )

Syttende Mai

Bella

Idag gratulerer jag hela Norge med dagen! Den här dagen är helt underbar, alla borde få uppleva en riktig 17 Mai i Oslo någon gång under sitt liv. ALLA är finklädda, har man inte folkdräkt så är det klänning / kostym. Alla är glada, sjunger & viftar med sina flaggor.  En riktig folkfest.

Steg upp klockan 8 imorse för att åka till Björn Emil & Isa på champagnefrukost. Gårdagen blev ganska hård för min del så när jag steg upp kände jag mig fortfarande onykter. Skippade därmed champagnen och drack vatten. Men lite jordgubbar och mjölk slank ner dagen till ära.

Vid klockan 10 drog vi oss mot slottsparken för att se det omtalade barnetoget,  och ja det var en upplevelse. Jag hörde att det var 10 000 personer som gick i det där tåget och det tror jag på. Jag orkade stå och titta i 1½ timme, och då hade jag väl sett en tredjedel av tåget... sen kom jag till den svåra grejen att försöka ta mig hem, stod på "fel" sida om tåget  men det var ju så sjuuuukt långt så jag kunde liksom inte gå runt det. Tillslut fanns det en liten lucka  och en springa i staketet så jag och många andra kunde smita emellan.

Det var allt jag orkade med, men kände ändå att jag fick uppleva hur stor den här dagen faktikst är för norrmännen. Isa som mådde lite bättre än mig har nog gjort en massa mer, hon har även kameran med alla bilder så ni får vänta på ett bättre inlägg om den här dagen med massa bilder!

Glad syttende Mai på er alla!



Glömde skriva att vi har sett kungafamiljen vinka på balkongen också ; )


Natta

Mymlan


Nu ska jag sova. God natt

Fredag

Bella

Är det bara jag som blir helt veckovild? Idag känns det ju som måndag för att man var ledig igår...

Dagen idag började i alla fall med spinning. Var sjukt trött imorse när klockan ringde halv 9, orkade inte ens öppna ögonen och stänga av alarmet. Det är inte ofta jag är sån. Men tillslut orkade jag upp, slängde i mig lite frukost och mötte upp Susanna för ett svettigt spinningpass. Det var skönt! Eller ja, nu efter är det skönt.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för jobb 13-20.



Bjussar på ännu en bild från i helgen.

Då var lilla helgen slut

Bella

Ja nu fick man ju lite helgfeelings men den försvann lika snabbt som den kom. Imorgon & på lördag är det nämligen jobb som gäller. Men sen är det ju ledigt på söndag & på måndag igen för då är det syttende maj!! Glädjer mig massor till den dagen, det blir nog en upplevelse att minnas. Det är väl knappt att man kommer få plats här på Oslos gator den dagen, det ska tydligen vara sjuuuukt mycket folk ute på gatorna då.

Idag har det varit en extremt lat dag, jag låg i sängen i stort sett till klockan halv 7 på kvällen. Var bara uppe för att gå på toa och äta mat. Men en sån dag är man värd att unna sig ibland tycker jag. Nu på kvällen har jag gjort lite nytta i alla fall, Izmir var här och klippte sig och så har jag tagit tag i all disk. Men jag har fortfarande massa kläder att packa upp sen jag var hemma, det är ju sååå tråkigt så det får dröja en dag till. Minst!

Nu är det GOD NATT!

Kristiflygaresdag

Mymlan

Ja, idag är det ju röd dag och därför var vi uppe igår och umgicks med lite folk.

Idag är det mulet, lite synd att det inte är sol men ändå ganska skönt för då slipper jag & Bells ha dåligt samvete för att vi sitter inne och latar oss!

Här kommer lite pics från igår!

















Den sista bilden är ju luungt snyggast iallafall.

Puss på er, nu blir det och ta det lungt innan träningen ikväll!

Är det onsdag?

Bella

Idag är det tydligen onsdag, men igår var det måndag för mig och idag känns det helt plötsligt som fredag bara för att man är ledig imorgon. Ikväll är det feeeest i alla fall. Jag är faktiskt taggad, men ska tagga ännu lite mer nu.

För er som inte vet så ska vi ha en hund här i två veckor från och med i helgen. Mias 5 åriga golden ska bo här hos oss :) Det ska bli kul!

Idag fyller världens sötaste Nöppe 7 år. Sjukt vad tiden går, men jag firar det med att hedra honom här på bloggen!



Tisdagkväll

Bella

Det gick inte så bra för Isa & mig när vi skulle till panduro. Det hade stängt för dagen. Istället tog vi en liten runda i byporten och jag såg massa fina saker som jag vill ha. Bland annat gardiner som skulle passa perfa i sovrummet. Precis den stilen som jag vill ha där. Men vem fan vill lägga 500 spänn på ett par gardiner? Och det är faktiskt inget fel på de vi har nu, men det är ju kul att ha något att byta med.

Efter den lilla lilla (ja den var liten) rundan på stan så tog vi trikken upp till gymmet och körde en timme spinning. Det var jobbigt för oss båda kan jag säga.

Imorgon är det jobb som gäller på dagen och på kvällen finns det erbjudande om fest & utgång. Men vi får se.. någonting kul ska det hittas på eftersom det är röd dag på torsdag vilket innebär att man är ledig.

Nu ska jag fortsätta läsa söndagens svenska aftonbladet. Varje gång jag har läst så har jag somnat nästan direkt, det hoppas jag att jag gör även denna kväll...

God natt!

Kreativ?? Ehm nej..

Mymlan

Detta kan vara det fulaste jag någonsin gjort.. Tror jag måste öva lite på det där med kreativitet..

Men en månadsbudget har jag iallafall gjort nu inför min framtid med ny lön från meny! Är ledig idag så tänkte att jag skulle pyssla lite.



Halv 6 kommer Bella hem från jobbet, då blir det käk (köttbullar&makaroner) och sen drar vi ner till Panduro! Jag tänkte köpa lite material så jag kan göra egna örhängen. (Mer pyssel alltså men denna gång förhoppningsvis lite finare..) Och sen blir det Stigs xycklingintervallpass på Elixia! En helt okej kväll att se fram emot alltså :)

Annars har jag på min lediga dag haft en rejäl sovmorgon, suttit ute i solen med en kopp kaffe och läst samt pratat i telefon länge med storasyrran. Hon berättade massor om Italien och jag ser fram emot att träffa henne och resten av familjen i Göteborg nästa helg! (Göteborgsvarvet..)

Nu ska jag fixa lite här i lägenheten, finns tvätt som ska vikas och städning, fast den får jag se om jag väntar med haha..

So long! (Btw är det ju röd dag här med på torsdag. så ledig idag, jobb imorrn, sen ledig igen. Åh vad sköönt)

Helgen i Sverige

Bella

När jag skriver det här sitter jag på tåget tillbaka till Oslo, klockan är 17.39 och jag har 3 timmar kvar av min resa. Det har varit en helt underbar helg hemma trots att vädret varit piss. Men jag har bara njutit av att vara hemma och få träffa alla jag tycker om.

För  de som vill veta hur min helg har varit så startade den med buss från Oslo kl 7 på fredagsmorgonen, byte till tåg i Karlstad och efter ännu ett tågbyte i Katrineholm så anlände jag till Norrköping kl 13.30. Där blev jag hämtat av Cicci och vi körde vidare till Hageby Centrum där jag gjorde diverse inköp jag planerat  innan.

Var hemma i viken strax innan 4 någon gång, då var jag trött men full av längtan efter att få träffa alla mina vänner senare på kvällen. Så efter en god middag med mammas älgplankstek bar det av till Lisa där det bjöds på förfest. Det var så himla kul att träffa alla och senare bar det av till D-sson där  jag stötte på ännu några fler kända ansikten.

lördagen spöregnade hela dagen men det passade perfekt för mig som skulle vara inne och fixa familjen i håret. Henrik & Johanna kom och vi åt god middag ( grillat vildsvin :p ) och satt uppe och pratade halva natten.



Söndagen bestod av ännu en god middag med hela familjen och mys med vänner.

Idag har jag varit hos tandläkaren, hos mormor & handlat på mig massa mat., Hann också ta en hamburgare på MAX innan mamma vinkade av mig på tåget i Norrköping.

Så jag har kort och gott haft en jättemysig helg med alla dem som jag tycker mest om. Visst är det tråkigt att lämna alla där hemma igen, men jag har världens bästa vänner & familj. Och jag kan lämna er med ett leende på läpparna för jag vet att ni alltid finns kvar där och det spelar ingen roll hur länge jag är ifrån er. Vi kommer alltid höra ihop och jag älskar att allt är som vanligt när man ses igen. Nu är det “bara” 10 veckor tills jag kommer hem nästa gång och då är jag hemma i 2 veckor. Bra va? :)




Saknar

Mymlan

Saknar er så mycket att det gör ont!



Lördagsjobb

Mymlan

Idag har jag jobbat min första lördag i Norge. 9-18. Så nu är jag ganska så sliten, sitter hemma i lägenheten och äter smågodt! mumma. Bella är ju i Sverige och Mia håller hus någon annanstans.

Imorgon satsar jag på tidig träning och sen gardinfix i Björn Emils lägenhet?! Vi får se hur det går..

Saknar er där hemma masssor och hade gärna önskat att jag var hemma hela maj, bästa månaden ju! Men men :)

Vi hörs, puss

IMORGON

Bella

Jag spricker av längtan här efter att få träffa alla mina älskade där hemma. Imorgon är det äntligen dags!

Maj maj måne

Mymlan.

Hej! Fick klagomål från en viss Emma idag för att jag inte skrivit nåt i bloggen på sjukt länge, så därför kommer det ett inlägg här!

Det som har hänt på sistone är att jag slutat jobba på Ottar och i måndags började jag mitt första fulltidsjobb, sitta i kassa på Meny! Det har gått bra (men jävla massa PLU-koder som måste bankas in i huvudet..) idag har jag varit ledig :) Imorgon blir det första långpasset, 10-20 och sen jobb fredag och lördag med! Pengar..

Idag har jag varit i Sandvika och tränat. Jag & Björn Emil sprang först en runda i det nydeliga vädret ute på Kalvön (känner ni igen namnet?) och sen körde vi lite styrka inne på Elixia. Mycket braaaa.

I helgen åker Bella hem till viken för första gången! Skönt för henne :) Efter att jag varit hemma och hälsat på en gång så längtar jag lite mer efter hem, familjen och vännerna, så är lite smått avis på henne. Men men får ha det koseligt här hemma i Oslo istället!

Det har inte blivit så mycket fotografering på länge. (läs: inget att fota..) så därför kommer det upp en gammal bild bara för att fylla ut inlägget..

Hoppas allt är bra hemma : ) Saknar er men i sommar kommer jag och hälsar på, MASSOR!

Kos & Klem.



Bild: Älskade Aker Brygge

3 maj

Bella

Idag är jag hemma från jobbet för att samla krafter och bli helt frisk. Har fortfarande inte gjort så mycket vettigt men funderar på att ge mig ut och köpa nånting att äta. Funderar på en grillad kylling och kanske potatissallad till? Hur gott vore inte det. Nu måste jag äta massor för att äta ifatt alla dagar jag missat :P

Solen skiner och himlen är blå så det är verkligen väder för att gå ut en sväng, så nu drar jag! Ciao


Svininfluensa?

Bella

Tror jag fått svininfluensan.. har mått ritkigt pissdåligt sen i torsdags. Idag är första dagen sen i torsdags som jag äter mat och är uppe ur sängen. Ska inte gå in på några detaljer angående symptom osv.

Men jag lever & det känns!

Lite tråkigt att vara sjuk just den här helgen för jag hade sett fram mot massa roliga festligheter, men men. Nu är jag väl förhoppningsvis frisk till på fredag då jag ska åka hem till Sverige! :D