17

Jag är så tacksam att jag kan sova ordentligt om nätterna och inte en enda marddröm än så länge. Tänker dock på det som har hänt mer eller mindre hela tiden när jag är vaken. Tror i alla fall att jag kommer göra det tills allt är ordnat, nya bankkort, ny mobil, ny väska, ny plånbok och inte minst allt med försäkring. Fick också en broschyr (stavas det så?) när jag var hos polisen, den var till våldsoffer så att man kan söka skadestånd hos staten... fatta jag är ett jävla våldsoffer. Hur hemskt låter inte det?

Igår var nog den längsta dagen nånsin, tiden gick såååå sakta. Hoppas den går lite snabbare idag. Vi har lite mer planerat idag, först ska vi ut och käka brunch med Susanna & Erik och några fler tror jag.


Jag vill också skriva Tack till alla som har hört av sig för alla fina tankar och ord jag fått! Speciellt tack till Anna som har varit med under hela tiden. Stackarn, tror hon blev nästan lika chockad som jag, mötte upp henne direkt efter olyckan i väntan på polisen, helt hysterisk, chockad, ledsen och skrikandes med blod överallt . Även fast hon såg mig så förstod hon inte att det var jag förns jag var en meter ifrån.

Nu kommer ni få stå ut med sånna här hemska inlägg. Men jag måste.

18

Trots det jobbiga som hänt så får jag väl inte glömma bort nedräkningen till Thailand. Just nu känns dock allt ganska så hopplöst. Jag vet inte om jag kommer vara rädd, rädd för att gå ute i mörkret, rädd för onyktra människor, rädd för att någon okänd människa rör vid mig, rädd för att flyga ensam till Oslo från Arlanda. Jag vet ingenting.

Jag fattar inte hur någon kan göra såhör mot en annan människa. En helt oskyldig. Hur fan kan man sparka på någon som redan ligger ner? Ta min väska, gör det. Men slå mig fan inte.

Det här är absolut det värsta jag varit med om och jag kommer få leva med minnet av den här kvällen i resten av mitt liv.


FYFAN!

Det blev ingen Mamma Mia musikal igår... istället blev det en kväll på akuten och polisstationen efter att jag blivit nedslagen, sparkar på och rånad på hela min väska.





Såhär ser min läpp ut nu.. fyfan. Det blödde verkligen i 2 timmar igår. Jag bara spottade ur blod och hade hela hakan och händerna fulla. Men som tur mitt i alla otur så klarade sig min nytvättade jacka utan några fläckar.

Usch vet inte vad jag ska äta idag för läppen känns fortfarande köttig.... blir sugrör!

MAMMA MIA

Ikväll efter jobbet tar jag t-banan direkt ner till Oslo spektrum för att se på Mamma Mia!!! KUL!

19

Ni förstår inte hur mycket jag längtar till Thailand nu. Det är helt galet, men tiden kommer bara rusa förbi och snart ligger vi där i solen och har det bäst!


Ska starta ännu en förberedelse inför resan nu, jag ska nämligen gå och sola.

Josefine



När hon väl hade lust att lugna ner sig så var det självklart här hon skulle lägga sig.


Kattvakt



Nu är hon här och jag har aldrig träffat en sån busig katt förut! Det här blir en tuff helg ;)

Långpromenad

Nu dricker jag kaffe efter att ha varit ute på en lång promenad i 1 timme och 30 minuter. Får dock skoskav  av mina gåskor. Inte kul! Använder väl dem för sällan helt enkelt...

Vi gick till ambassaden som ligger helt på andra sidan stan. När man kollar på kartan ser det jättelångt ut men den här stan är fan bra för man kan gå överallt!



Sveriges ambassad i Oslo.

Nu ska jag ta en dusch och se vad jag ska ha på mig dagen till ära. Jobbar 14-21 idag.


20

God morgon!

På fredag kväll ska vi på Mamma Mia musikalen här i Oslo!!! Den internationella som är ute på turné. Det är jag, Anna, Susanna och hennes syster, Det blir stressigt vi jobbar till 8 och musikalen börjar kl 9. Men det löser sig väl som med allt annat :)



Nu ska jag klä på mig och ge mig ut på en promenad till svenska ambassaden där Susanna ska hämta sitt pass. Ska bli skönt med en ordentlig dos frisk luft, det kan jag erkänna att jag inte får för mycket av här.

Ha en fin dag!

En typisk vädur!

Känner ni igen mig som en typisk vädur? Jag känner igen mig och många av mina vänner som också råkat födas i samma tecken, kanske därför vi är så bra vänner. Lika barn leka bäst, är det så?! :)

Den som är född i Vädurens tecken är;
ivrig och energisk
handlingkraftig och tävlingsinstinkt.
vill gärna vara först, utmana, besegra och starta nya projekt.
Äventyr och djärva utaningar lockar.
viljestyrka och kämpaglöd.
hett temperament och kort stubin.
Tålamodet är kanske inte det allra bästa
ivrig och spontan, rak och snabb.

I relationer och samarbete kan den utåtriktade och frimodiga Väduren ibland upplevas som styrande. Många som är präglade av detta eldtecken är ledarnaturer. En vital och tydlig personlighet som passar bra i självständiga eller ledande roller. Som vän är Väduren ärlig, uppriktig och lojal. En pålitlig person som menar vad hon säger! En frisk fläkt i vardagen.

Impulsivitet och rastlöshet hör tecknet till. Väduren behöver omväxling och stimulans för att inte bli uttråkad.
Ett energiknippe som med sin entusiasm och kreativitet är duktig på att inspirera andra. En modig handlingsmänniska, fylld med energi och nya planer för framtiden.

Den som är präglad av Vädurens tecken brukar få ett omväxlande och spännande liv. En intensiv vardag fylld med djärva projekt och utmaningar. Att vänta, är inte Vädurens melodi. Tävlingsinstinkten ger sig tillkänna på många områden. Upprepningar, är något som kan göra Väduren uttråkad. Däremot lockar spänning, högt tempo och nya utmaningar!



Speciellt de med fet text kan jag själv verkligen känna igen mig i. Det är ganska kul att det stämmer.

Nu ska jag iväg på pilates, blir ikväll istället för imorgon bitti för omväxlingens skull :)

21

Vid den här tiden om 3 småsmå korta veckor sitter vi på planet påväg till Krabi : ) Hur underbart är inte det!? Jag vill vara där nuuuuuuuu! Det här pissvädret vi har haft idag blir man ju inte vidare pigg av. Regn och grått.

Nu ska jag till pakke'n och handla grönsaker och frukt. Tja rå

22

Hallå! Fan vad bloggen är tråkig nu,  ska inte säga att jag ska försöka göra den roligare för det kommer jag ändå inte att göra.



Fick taxfree katalogen i brevlådan idag :D  Det är fan inte långt kvar nu alltså! Jag har redan resfeber som ni kanske förstått ;D





Nu ska jag ta tag i den  här oredan och packa upp min väska. Sen måste jag flytta på min säng för jag fryser på nätterna när jag har huvudet precis vid fönstret.

23

I helgen ska jag vara kattvakt åt lilla Josefine, hon ska bo här fredag - söndag. Det ska bli mysigt, nu längtar jag till helgen bara för en liten katt :D

24

"Jag är en allyssnare som lyssnar alldeles för mycket på Håkan"

Citerat från min syster.
Fan vad jag lyssnar sönder spår nummer 7 på nya albumet nu & längtar till den 12 november.

26

Tjabba tjena hallå!

Jag sitter just nu på centralstationen i Göteborg efter en jobbig bussresa. Hamnade mitt i en indisk/pakistansk familj med 3 ungar mellan 1-4 år. Dom var inte knäpptysta. Inte nog med det så blev bussen stoppad i  tullen. Alla var tvungna att gå ur och ta ut ALL packning. Inte det roligaste när man sover som bäst. (så bra som man kan sova på en buss...)

Nu väntar jag på vidare färd mot Jönköping för att sedan byta där och äntligen komma fram till Norrköping. Har beställt en taxi som ska stå och vänta på mig där. Fyfan vad fult östgötska är alltså, eller mest "norrköpingska" kanske. Reagerade verkligen på det när jag snackade med killen i taxiväxeln.

Sov gott, så ses vi imorgon!

27

Jag kan inte säga detta nog många gånger, FAN VAD TIDEN GÅR FORT!!! Det är helt sjukt!

Tur att jag känner att jag gör något vettigt av den i alla fall. Annars hade jag fan lidigt av grov åldersångest.

Nu ska jag kila till jobbet. Startade dagen som vanligt (nästan som vanligt i alla fall) med pilates på gymmet med Susanna.

Ikväll blir det packning :) Puss & Kram

28

God kväll!
Sitter för tillfället i soffan och ser på bonde söker fru. Äter mango, kex och mögelost. Har aldrig smakat det förut men det var faktiskt gott.

Har inget kul att blogga om, eller jo shoppade lite idag på rea. Det är verkligen ALLTID rea här i oslo och det är bra rea!!!! Ska se om jag hjittar några bilder på det jag köpte, orkar inte fota själv nu.

29

Nu är vi redan under 30-strecket. Hur fort går inte tiden?

Jag ska strax springa iväg på ett pass pilates. Börjar inte jobba förns kl 14 idag :)



Så där ser det bland annat ut.

30

Hej allihopa!

Idag har jag införskaffat två grejer till resan, en uppblåsbar kudde och en billig mp3-spelare.



Får faktiskt användning för det redan på fredag då jag ska åka hem :) Sandberg kommer också hem och så är det tydligen fotbollsavslutning på lördag, jag tror det var den kvällen förra året då jag såg den där vargen, ni vet ; ) hah

31

17 oktober och idag vill jag skriva grattis till min fina pappa som fyller år idag!

17 oktober och idag är det en månad kvar tills jag, Lisa, Carolin & Emma åker till thailand!

33

God dag!
Hoppas eran arbetsvecka varit bra, det har min varit : ) Den har gått precis lika snabbt som alla andra veckor. Kan inte fatta att jag snart har varit här i Oslo i ett helt år.

Har varit på gymmet idag på morgonen och nu ska jag strax till jobbet. Idag har jag fått lön också, det ska firas imorgon kväll.

BYE

34

God natt, ska drömma om värmen i thailand.

35 dagar

Idag är det 35 dagar kvar och exakt 5 veckor :)

36

Idag har Sara från min gamla frisörklass varit här och hälsat på, det var verkligen jättekul att se henne efter mer än 2 år :) Och jag bara älskar att när man väl sätter igång och pratar så känns det som att det var igår man träffades!

från det blågula varuhuset



  • vitt fluffigt överkast
  • två små söta (och väldigt billiga) hjärtkuddar
  • ljus i rosa glas
  • vitt madrassöverdrag







  • Sist men inte minst, taklampa till sovrummet! Var på tiden nu när det börjar bli mörkt.

Fick även med mig sängkläder som hänger på tork just nu, värmeljus, glödlampor och sånt där som man behöver. Dock ingen ny mopp som jag behövde fann bara MED skaft och jag behöver bara själva grejer man skruva på skaftet. Var kan jag köpa det? Clas Ohlsson kanske, de har ju allt...

37

Upp & hoppa, om 70 min tar jag den blågula gratisbussen till IKEA. Har en liten inköpslista som ska kryssas av. Idag åker jag till Slependen för IKEA i Furuset har aldrig nånting som jag ska ha. Dåligt utbud där.

Hörs när jag kommer hem, TJARÅ!

Vardagslyx

Det är verkligen vardagslyx att vara nyduschad och krypa ner i en renbäddad säng.  :)

Sov gott!

Loppis

Köpte en ram och en ring på loppisen i birkelunden idag.





Nu sitter jag i soffan och ser på tyra & kenza show och äter rester.



Den goda maten

Här kommer några bilder på den goda maten vi åt igår.



Sallad med mozzarella & cashewnötter.



Baconinlindad sparris & kantarellsnittar.



Fetaostfyllda köttfärsbiffar.



Soltorkade tomater och ostfyllda chilifrukter/peperoni.



Susannas jättegoda minipajer.



Mera mozzarella & tomat och Josses asgoda tzatziki.



kex.



ost.



frukt.

Behöver jag tillägga hur mätta vi var efter det här kalaset? :D


38

God morgon!

Kvällen igår blev lyckad, och gud vad mycket god mat vi hade. Har massa rester i kylen nu som jag ska äta till frukost. Dock har jag ett berg av disk som jag ska ta i tu med först. Kvällen på blå blev lyckad, som vanligt är musiken dock ganska enformig, men den var inte helt förfärlig. Jag hade kul! :D

Idag är det 101010, cool dag!

LÖRDAG

Nu väntar jag på att Emma, Jessica, Susanna & Josse ska komma hit. Vi ska äta tapas & dricka vin, sen ska vi till BLÅ!

Det kommer bli en grym kväll!

Hade!



Ny ring, nytt läppstift, ny "gardin"-tshirt och en bra kamera!

Josefine

Igår var jag hos Isa och Björn Emil och såg på idol. Det var jättetrevligt och jag måste verkligen dit oftare!! Kanske blir sen när de får ny lägenhet, lite större & lite lite närmare oss : )

Jag träffade deras kattuinge Josefine (Josefine med uttalat E på slutet eftersom hon är norsk)! Hon var såååå söt och mysig. Hon skulle vara med hela tiden. Jag har erbjudit mig att vara kattvakt när de behöver det för då kan ju hon bo här hos mig och mysa! :D

39

Hörrni, nu är vi under 40 strecket ;) woooho! Ska snart börja skriva packlista tror jag. Ska rensa i garderoben idag så då kan jag ju faktiskt börja planera vad jag ska ha med för kläder (ska försöka ta med så lite som möjligt).


40

Hallå!
Äntligen är det helg :D Och en ledig sådan.

Köpte med mig indisk mat hem som jag just ätit, gott men starkt. Nu ska jag ner på Ica och köpa godis sen tar jag trikken till Isa för att se på Idol & hälsa på deras nya kattunge : ) MYS!

Ha en fin kväll!

41

Snart är det bara en månad kvar!!!! :D


42

Hej allihopa!

Startade även denna dag på gymmet, nu ska jag slänga i mig nåt att äta innan jag går till jobbet. 13-20 är det som gäller idag. Jag ligger en dag före den här veckan, jag tror att det är torsdag idag. Men det är ju bara onsdag...

Längtar i alla fall till helgen då jag har lite planer både för fredagen & lördagen : )


43

Startade dagen på gymmet med Susanna, en timme på crossen lurade hon i mig. Jag var väldigt slut efteråt, men fy fan vad skönt. Tog ut alla mina irritationer både där, på henne & på stackars Nanne när jag kom hem.

Jag känner mig på så jävla dåligt humör, irriterad och sur. Jag tror att det för att jag blir stressad av att inte veta hur det kommer se ut här i min lilla lya efter jul. Ska mina nuvarande sambosar flytta, kommer några vänner hemifrån flytta hit, står jag där ensam en dag? Nej det kommer jag självklart inte göra. Men jag vill ju inte bo med vem som helst heller om jag skulle bli tvingad till en nödlösning. Jag blir bara stressad av att inte veta. Men jag vet att jag inte kan påverka något för ingen vet än hur det blir.

Det är i alla fall jävligt tråkigt att bo här helhjärtat med resten som bara gör det halvhjärtat och ser en flytt härifrån.

Nu vill jag bara tjuta lite, men vad fan hjälper det? Inte ett skit!



Jag gör som Susanna sa till mig "tänk på thailand". Och fan vad jag tänker på thailand och mina reskompisar!!

Det var gott








44

Potatisgratäng och fläskfilé i ugn med bacon, kantareller och ost. Det är det jag håller på med nu.

45

JAG ÄR SÅ JÄVLA TRÖTT!

Den där hattfesten tog fan kol på mig igår, har sovit heeeeeeeeela dagen idag. Jag skojar inte. Har varit uppe två gånger för att pilla i mig lite mat. Sen har jag bara sovit, sovit & sovit. Nu ska jag sova för natten och hoppas jag vaknar utvilad imorgon.



God natt!

47

Nu är hela resan betalad, snart drar vi.

Det är redan oktober, snart bara en månad kvar. Åh resfebern kommer smygandes när jag tänker på det :)