Hjärta eller hjärna?

Herre gud vad jag blir trött på alla dessa konstiga människor det finns. Bara denna helg skulle jag kunna rabbla upp flera stycken. Folk kan beté sig precis hur som helst. Det verkar som vissa inte har några känslor alls? Visst jag kan tycka att man ska vara eller ibland t om måste vara lite egoistisk. Men jag tycker ändå att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Om alla skulle tänka på det så skulle mycket vara helt annorlunda.

En annan sak är ärlighet, man blir väl hellre sårad av sanningen än lycklig av lögnen? Det blir i alla fall jag. Men sen kommer man till det här om man verkligen ska säga allt och vara ärlig hela tiden? Skulle jag bara lyssna på mitt hjärta och strunta i vad hjärnan säger så skulle jag kunna säga en hel del, alldeles för mycket antagligen. Men sålänge man inte ljuger, säger något man inte menar eller ger falska förhoppningar så är väl allt helt ok? Då har man ju inte varit oärlig, men man behöver ändå inte säga ALLT vad man tycker & tänker. Aja, det här blir rörigt nu.

Citerar Snook: "samvetet säger en sak, lust något annat...". Det stämmer så bra, men vad ska man egentligen gå efter? Samvetet eller lusten?

Första advent.

Så tänder vi ett ljus idag,
vi tänder det för glädje.
Det lyser för sig självt vårt ljus
och så för alla i vårt hus.
Så tänder vi ett ljus idag,
vi tänder det för glädje.


Den klassiska adventsversen ; )



Kul kväll igår :) Idag är jag glad att jag tog det lite lugnt, för jag mår prima :D Ska ju snart åka till gryts varv och äta julbord. Då vill man ju må bra och ha bra aptit!

Lördag igen

Imorse gick jag upp 9.15 helt frivilligt, vet inte när det hände senast. Blev en sväng till kupan, skönero & afrodite för att fixa Carros lugg lite. Man måste ju gå upp tidigt här i viken för att hinna gå i några affärer på lördagar då de flesta stänger kl 13.
Det är ju faktiskt skönt att gå upp lite skapligt, dagen känns ju mycket längre ;D

Nu ska jag dricka te, ladda batterier till kameran,  plocka undan alla kläder som ligger över hela mitt rum, duscha, fixa håret & till sist prova kläder. Allt detta hade jag aldrig hunnit en vanlig lördag ; )

Äntligen!

Äntligen åkte Johan Palm ut ur idol. Det bästa som har hänt på hela säsongen :D

Idag gick jag upp kl 7, det var längesen jag kände mig så pigg på morgonen. Men det var längesen jag var så trött som jag är nu också. Har jobbat hela dagen  & imorgon ska jag upp kl 9, så nu är det god natt.

Musik

Nu har jag snott en sån där töntig lista, fast jag tyckte den här var lite rolig.

Jag ska skriva en bra låt på varje bokstav så att ni ser vad jag gillar att lyssna på. Gör likadant du också!

  • A, Are you there - Anathema
  • B, Broken - Takida
  • C, Curly Sue - Takida
  • D, Dom vet ingenting om oss - Moneybrother
  • E, Everything that I'm - Phil Collins
  • F, Forever Young - Youth Group
  • G, God Damn You're Beautiful - Chester See
  • H, How You Remind Me - Nickelback
  • I, I'm Your Lady - Celine Dion
  • J, Jag hatar att jag älskar dig - Håkan Hellström
  • K, Kom Igen Lena - Håkan Hellström
  • L, Logiskt - Petter feat. Säkert
  • M, My Immortal - Evanescence
  • N, No One - Alicia Keys
  • O, One Step at a Time - Jordin Sparks
  • P, Pictures Of You - The Last Goodnight
  • Q, Queen Of My Heart - Westlife
  • R, Release Me - Oh Laura
  • S, Som Jag Hade Dig Förut - Melissa Horn & Lars Winnerbäck
  • T, To Be With You - Mr Big
  • U, Uh la la la - Alexia
  • V, Var Ska VI Sova Inatt - Perikles
  • W, With You - Chris Brown
  • X, 
  • Y, Your Song - Moulin Rouge
  • Z, 
  • Å, Åtta Hundra Grader - Ebba Grön
  • Ä, Änglalik - Snook
  • Ö, Öppna din dörr - Tommy Nilsson

Frisk :)

Nu har doktorn ringt och allt såg bra ut på röntgen. Så nu är jag friskförklarad. Skönt!

Jag vann inte skorna, blev överbjuden i sista minuten :( Trååååkigt

Jag hatar att vänta

Nu skulle doktorn ha ringt mig för en kvart sedan... hur länge ska jag vänta? Ska jag ringa upp om han inte ringer?

Spännande

Jag har precis budat på ett par skor på tradera, auktionen går ut 12 imorgon. Jag hoppas de blir mina :) Om jag vinner så kan jag lägga ut en bild på dem imorgon.

Imorgon vid 11 ska doktorn ringa och berätta vad röntgenbilderna visade. Hoppas det blir ett positivt besked! Så jag slipper ta medicin 3 gånger om dagen.

Det närmar sig...

Det närmar sig första advent med stormsteg. På söndag är det dags & det ska firas med julbord på gryts varv. MUMS!
Idag har jag förberett lite med att sätta upp julgardiner i mitt rum :)



Jag önskar mig bara en  sak i jul & det är bara du som kan ge mig det.

Tisdag

Idag har jag jobbat några timmar på morgonen & nu väntar jag på att mamma ska komma hem så vi kan äta lunch tillsammans.  Sen kl 13 är det dags för en efterlängtad massage, det ska bli så skönt! Ska tillbaka till jobbet sen och jobba några timmar till.


Dagens. Jag skulle inte tacka nej.


Stockholm

Helgen har alltså tillbringats i huvudstaden. Det var underbart, jag skulle göra vad som helst för att få göra det igen & ofta.



Tänk om...

Tänk vad enkelt allt skulle vara om jag inte tänkte, analyserade eller kände så mycket. Om jag kunde spy upp klumpen i min mage & sätta kateter  i tårkanalerna.

Hemma :(:

Nu är jag hemma efter mycket om & men. Mina tår är som isbitar tack vare östgötatrafiken... Först när jag skulle åka till Norrköping från Söderköping 07.25 imorse var bussen försenad, så jag förstod redan innan jag klivit på bussen att jag skulle komma för sent till min röntgentid 08.05. Så då fick jag ringa runt massor för att kunna meddela dem att jag blev sen. Det var inga problem och 08.20 var jag där & allt gick smidigt. 

Denna gång blev det ingen snygg blå sjukhusrock utan  det var bara att flasha bröllet. Två gånger till och med för att de glömde att ta en bild ur en speciellt vinkel. Så det blev mycket av & på med alla kläder och kånkande av min packning hit & dit. Jag hade hoppats på att det bara var att åka hem direkt som förra gången. Men inte det, jag fick slå mig ner i väntrummet & vänta på att en doktor skulle godkänna bilderna. Jag skulle inte får reda på vad bilderna visade utan bara att dem var ordentligt tagna. När jag väntat en halvtimme och klockan är 09.10, säger jag till i receptionen att jag måste med en buss till valdemarsvik som går halv och frågar om det är ok att jag går. Jag lovar att de ändå skulle säga att bilderna var ok, så då hade jag suttit där i onödan. Det gick bra och jag gick ut. Jag var ju egentligen inte tvungen att hinna med den där bussen men jag orkar inte sitta där inne och vänta. Men jag hade gott & väl kunnat vänta en halvtimme till.

När jag kommit ut ser jag att nästa 117 buss ska komma om 1 minut, vad bra tänker jag för då hinner jag med min buss som går halv. Men jag väntar  & väntar  & väntar.. .det kommer aldrig någon buss. Det blir mer & mer folk som väntar på bussen & alla blir mer & mer irriterade. Vi försöker ringa östgötatrafiken men det är upptaget hela tiden. Det kommer en buss och släpper av folk, men när den kommer fram till oss slår den om till "ej i trafik" . VARFÖR? Alla blir ännu mer irriterade och ingen förstår varför vi inte kunde åka med.

När jag har väntat en halvtimme, och de som stått längst väntat 50 min kommer det äntligen en buss och hämtar upp oss. De här bussarna ska egentligen gå var tionde minut. Bussen blir nästan full redan vid sjukhuset som är första hållplats, sen kan ni ju tänka er hur full den blev på vägen ner mot stan. För alla har ju fått vänta lika länge... Jag har aldrig varit  med om en buss som varit så full, folk stod bokstavligt talat på varandra.

Nu har jag missat två av mina planerade bussar till viken, men slutligen kommer jag ner till resecentrum och då är klockan 10.15 och det är 10 minuter tills nästa 459 går. Jag går in en liten stund i väntsalen för att få lite värme. Men det blir inte många minuter. Jag går ut till hållplatsen precis innan bussen ska gå, men tror ni bussen kommer i tid då? Näääe, den är också försenad nästan 10 minuter. Liksom redan från resecentrum.. jaja, sen somnade jag gott på bussen & nu är jag äntligen hemma.

Elisabet

Grattis till mig, mamma, mormor, Sandbergorna & alla andra som har namnsdag idag!

Ps. Varför fick jag inte något fint och annorlunda andra namn? Som Mira, Fideli eller Talulah.

Åh, vad jag längtar

Jag längtar som tusan till helgen, eller till imorgon redan...  Då åker jag nämligen hemifrån för en liten weekend. Kommer hem igen på måndag. Det ska bli så skönt att komma bort lite, man uppskattar ju att komma hem sen ;)

Det ska bli en spännande helg = vi vet inte hur den kommer sluta! Hoppas på prat & mumsigt imorgon, fest fredag, shopping & mys lördag, mys söndag, bra svar från röntgen på måndag. Och framför allt hoppas jag på att jag kommer hem med ett leende på läpparna & några fina/roliga minnen i bagaget.

hejdå

Mmmmm gott!

Jag har börjat svika mitt vaniljte nu & har fått en ny favorit dryck. Varm choklad med vit blockchoklad. MMmmmmm!! Inget jäkla fusk med mjölken i micron & oboypulver. Mjölken ska värmas på spisen med äkta kakao & vit blockchoklad som får smälta sen lite riven vit choklad på toppen! :D


Fel färg på chokladen ;) Ska kanske testa med mörk choklad idag istället....

woooho


Allting löser sig alltid till slut :) Anna du är så himla bra!

Längtar till helgen.

Tråkig helg

Jag vill inte klaga, men kan väl inte påstå att jag mått så bra i helgen. Legat i sängen för det mesta. Fan.. jag som aldrig brukar vara sjuk. Nu verkar jag ha blivit det för all framtid. Ska ju röntga lungan igen nästa måndag, får se om vätskan & inflammationen är borta då. Hoppas det, men jag tror inte det eftersom jag senast igår hade ont  :/

Igår anmälde jag mig till två kurser här i viken. Naturkunskap B & Matte B. Jag vill ha dem ifall att jag någon gång i framtiden skulle vilja bli hudterapeut. Jag har ingen aning när de startar, om det kommer vara vuxenutbildning eller om jag får läsa med gymnasieeleverna. Känns i alla fall skönt att man kan läsa här i viken så att man slipper åka till stan varje gång.

Aja nu ska jag tag i min garderob och rensa lite.

Här händer det grejer...

Minst sagt här händer det grejer...

Felicia min lillayster kommer och går rakt mot mig, stannar några centimeter ifrån & säger "herre gud, ser du? kom vi går till spegeln". Jag fattar noll men hänger med. Där vill hon att vi ska mäta oss, rygg mot rygg ni vet.  Och hela familjen får en överraskning. Hon har blivit flera cm längre än mig!! För inte alls längesen var vi nästan lika långa, men jag var fortfarande nån millimeter längre. Men nu är hon verkligen flera cm längre :O Nu är jag minst ;)


Nästa grej är att imorgon är det byebye till gamla bilen och  hejhej till den nya :D

Vad händer idag?

Igår jobbade jag från 9-20  så idag känns det skönt att vara ledig : )

Ska väl snart ta mig ut i det soliga vädret, om det inte hinner försvinna...

ÄLSKA YOUTUBE!

Jag älskar att man kan se alla avsnitt av gamla julkalendrar på youtube. Just nu är det Pelle svanslös som gäller, för ett halvår sen såg jag på Sunes jul... den roligaste av alla! Men den är ju från 1991 så den minns jag inte som riktig julkalender. Fast den har ju visats efteråt på tv också, det minns jag!

Pelle svanslös är nog ändå min favorit. Så himla mysig!

Bra dag!

Idag har jag jobbat 9 - 19.. bra dag på jobbet. Det går mot ljusare tider inom många olika områden! :D
Nu har Sampan nyss varit här en stund, med en efterlängad sak. Men det var nog sista året som den saken roade mig.
Fick något annat efterlängtat idag också, ett sms som gjorde mig glad :)


Igår kollade jag på den omtalade filmen PS. I Love You. Jag trodde den skulle vara sorgligare. MEN, men men men men det kom krokodiltårar i en halvtimme EFTER filmen. Jag vet faktiskt inte varför.... men så blev det.


Nu är det Boston tea party ,,

Lördag

Vaknade upp hos Anna imorse efter en mysig fredagkväll, med god mat, fika osv... en massa skratt inatt & självklart massa prat :)  Blev upphämtad vid 10.30 av mamma & pappa för vidare färd mot Norrköping. Där hälsade vi på bror & Johanna och tog en förmiddagsfika :)  Sen blev det lite shopping i ett av Norrköpings slumkvarter, kändes det som  ;P Fick iaf med mig två böcker hem.  Denna vecka har jag köpt 3 stycken, så nu blir det läsa som gäller ; )

Nu har jag precis sovit en stund medans jag väntar på att maten ska bli klar. Sen blir det filmkväll hos Issa :D

En helt vanlig torsdag

Dagen började med en god frukost, sen bakade jag chokladmuffins med extra smält choklad på ; ) MUMS!
Efter det blev det att gå en kortis med Freja, sen käka lunch innan det var dags för jobbet en sväng. När jag var färdig på jobbet gick jag bort till valdixi och köpte en farsdagspresent :) På vägen hem gick jag också förbi turistbyrån & köpte mig ett busskort.

Imorgon ska jag nämligen åka till Anna i Söderköping direkt efter jobbet, så då behöver jag ett busskort. Vi ska bara äta god mat, se på idol, praaaaata & ha en skön myskväll. Jag längtar faktiskt, det är så skönt att prata med Anna. Dels för att vi inte träffas så ofta så vi har oftast massor att prata om när vi väl ses. Och framför allt att jag kan prata om precis vad som helst med henne :) 


God morgon!

Nu är jag nyss hemkommen från en promenad i det soliga men kyliga vädret. Freja är hemma hela veckan så hon fick vara mitt sällskap. Kylan är faktiskt lite skön tycker jag, dels blir det så frisk luft & jag gillar att få ta på mig underställ, tjocka strumpor, mössa, halsduk & vantar, det är skööönt!

Nu ska jag bokföra lite, sen är det dags för dusch, lunch & tillslut jobb kl 14.


Böcker

Igår kväll/inatt när jag inte kunde somna läste jag ut boken Så dumt av Mia Törnblom. Den var verkligen jättebra! Massa tårar kom det när jag läste ett speciellt brev i slutet av boken. Det skulle lika gärna kunna ha varit jag som skrivit det till en viss person.




Nu tänkte jag börja på en ny bok, Mig äger ingen av Åsa Linderborg. Hoppas den är bra :)


Dagens låt!


Fredagkvällen

Emma & jag tog bussen in till stan vid 6, gick till Emma och lämnade lite grejer sen gick vi vidare mot Mias lägenhet där de andra tjejerna höll hus.  Där blev det fix & förfest. Efter allt snack om halloween & utklädnad bev det tillslut bara jag & Sampan som var utklädda :) Efter några timmar när vi var redo för utgång kom taxin och hämtade oss. Utgången var väl sådär, inte jättekul men kul. Bra musik iaf ; ) Vissa mådde lite dåligt & gick hem. Så helt plötsligt när vi skulle hemmåt hade jag ingen sovplats, men det löste sig och vi tog taxi till Mias lägenhet igen där Cicci & Sampan skulle sova. Men då kommer jag på att jag måste ta min medicin direkt när jag vaknar nästa morgon. Ringer snälla Jocke som precis slutat jobbet & självklart kan han skjutsa mig från Mias till Emma! TACK!  Där sov jag gott &  lääänge!








Lördagkväll

Nu är jag, Sampan, Cicci, Carro, Emma, Johanna & Lina hos Emma. Vi har nyss käkat taco & nu är de andra i full gång med att göra sig fina inför kvällen på Hugo. Jag ska dock ta bussen hem vid 10. Känner att jag vill & att det är bäst att ta det lite lungt med min skalvpande lungsäck ; )

Ska lägga in lite  bilder och så från gårdagen senare eller imorgon :)